S-400 teslimatında ikinci gün... Rus uçağı Ankara'ya indi

Düzenleyen:
S-400 teslimatında ikinci gün... Rus uçağı Ankara'ya indi

GÜNDEM Haberleri

S-400 parçalarını taşıyan dördüncü Rus kargo uçağı daha Mürted Hava Üssü'ne indi. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistem malzemelerinin sevkıyatı devam etmektedir. Bu kapsamda dördüncü uçak Mürted Hava Meydanı’na indi" denildi.

Dün başlayan S-400 teslimat süreci bugün de devam ediyor. 

Sistemin parçalarını taşıyan "İlyushin" modeli kargo uçağı biraz önce Mürted Hava Üssü'ne indi.

Rusya'daki askeri üsten kalkan uçağı karşılamak üzere Mürted'e çok sayıda askeri personel geldi. Parçalar, ağır tonajlı askeri TIR'lara yüklenerek güvenlikli hangarlara yerleştirilecek.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, ''S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistem malzemelerinin sevkiyatı devam etmektedir. Bu kapsamda dördüncü uçak Mürted Hava Meydanı’na indi'' denildi.

S-400 teslimatında ikinci gün... Rus uçağı Ankara'ya indi

4 PARÇA HALİNDE 

S-400 sistemi "uzun menzilli radar tespit sistemi", "komuta kontrol ünitesi", "füze rampası" ve "angajman radarı" olmak üzere 4 ayrı parçadan oluşuyor.

FÜZELER DENİZ YOLUYLA GELECEK

Füzeler dışındaki bu parçalar hava yoluyla Türkiye'ye getirilecek ve burada birleştirilerek S-400 platformu haline getirilecek. Sistemin en pahalı ve en hassas parçaları olan füzeler ise "risk" gerekçesiyle deniz yoluyla getirilecek.

192 FÜZE

Satın alınan iki platformla birlikte 72'şer adet S-400 füzesi getirilecek. 48 yedek füzeyle birlikte toplamda 192 füzenin konuşlandırılacak sistemle birlikte Türkiye'ye getirilecek

Eş zamanlı 80 hedefi vurabiliyor

Ankara, toplam dört bataryadan oluşan iki adet S-400 sistemi için Rusya’ya 2.5 milyar dolar ödedi. S-400 hava savunma sistemi, Sovyetler Birliği döneminde üretilen S-300’lerin bir üst modeli. Geliştirilmesine 1993’te başlandı ve 2007’de faaliyete alındı. S-400; savaş uçakları, radar tespit ve kontrol uçakları, keşif uçakları, stratejik ve taktik uçaklar, taktik, operasyonel-taktik balistik füzeler, orta menzilli balistik füzeler, hipersonik hedefler ve diğer gelişmiş hava saldırısı araçlarını imha etmek üzere tasarlandı. Azami menzili 400 km olan sistemin ulaşabildiği en yüksek irtifa ise 30 km. Her hedefe iki füze kilitleyerek eş zamanlı olarak 80 hedefi vurabiliyor. 3 bin 500 km uzaklıktan fırlatılan orta menzilli balistik füzeleri imha etme kapasitesini sahip.

S-400 teslimatında ikinci gün... Rus uçağı Ankara'ya indi

S-400 teslimatında ikinci gün... Rus uçağı Ankara'ya indi

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...