"ByLock", tartışmasız FETÖ delili

"ByLock", tartışmasız FETÖ delili

GÜNDEM Haberleri

Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay kararları, FETÖ'nün şifreli haberleşme ağı ByLock kullanımının örgütle bağlantıyı gösterdiğini, uygulamaya yönelik verilerin hukuki olduğunu ortaya koyuyor.

Yargıtay 16. Ceza Dairesinin ByLock'un kişinin örgütle bağlantısını gösteren delil olduğu yöndeki kararını onayan Yargıtay Ceza Genel Kurulu, gerekçesinde "Failin bilerek ve isteyerek ByLock sunucusunda kayıtlı bir 'User-ID' aldığının belirlenmesi, ByLock sistemine dahil olup ancak bir örgüt üyesinin sahip olabileceği gizli haberleşme imkanına kavuştuğunun, dolayısıyla en azından FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olduğunun kabulü için gerekli ve yeterli olacaktır" değerlendirmesi yaptı. Anayasa Mahkemesi de TÜRKSAT davası sanığının yaptığı bireysel başvurunun reddi kararının gerekçesinde "Anayasal düzeni ortadan kaldırmayı amaçlayan bir terör örgütüyle ilgili istihbarat çalışmaları sırasında rastlanan ByLock uygulamasına ilişkin verilerin, bu örgütle ilgili yürütülen soruşturma ve yargılamalarda maddi gerçeğe ulaşılmasına katkı sunması amacıyla Cumhuriyet Başsavcılığına iletilmesinde hukuka aykırılık bulunmamaktadır" ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...