Logolu ve görev kartlı araca alçak saldırı

Logolu ve görev kartlı araca alçak saldırı

GÜNDEM Haberleri

Suriye'nin kuzeyinde görevli Türk Kızılay ekibinin bulunduğu araca düzenlenen silahlı saldırıda, Düzceli Mehmet Arif Kıdıman (40) şehit oldu, bir personel de yaralandı. Saldırı yapılan bölge, el-Bab’a beş kilometre uzaklıkta...

Mahallî polisler saldırı metodunun ilk olduğunu belirtiyor. Olayın ardından bölgeye giden Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık “Uluslararası hukukla korunması gereken, üzerinde Kızılay       amblemi taşıdığı için dokunulmazlığı bulunan Kızılay personeline yapılan alçakça saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu olay, bütün insanlığa yapılmış bir eylemdir" dedi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise “Dünyadaki bütün muhtaçların ve mazlumların kardeşi Kızılay’a yapılan alçak saldırıyı kınıyoruz” dedi.

AFRİN’DE TERÖR SALDIRISI: 9 ÖLÜ
Öte yandan, muhaliflerin kontrolündeki Afrin ilçesinde bombalı araçla düzenlenen terör saldırısında 9 kişi öldü, 43 kişi yaralandı. Millî Savunma Bakanlığı, “Terör örgütü PKK/YPG, Zeytin Dalı bölgesindeki huzur ve güven ortamını bozmak için yine masum sivillere saldırdı” açıklamasını yaparak saldırıyı kınadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...