Emsal bir karar daha! Sakıza tazminat gerekmez

Emsal bir karar daha! Sakıza tazminat gerekmez

GÜNDEM Haberleri

İzmir’de yaşayan bir kişi, satın aldığı damacana suyun içinden çiğnenmiş sakız çıktığı için 2 bin 400 lira maddi, 5 bin lira manevi tazminat talebiyle dava açtı.

Davaya bakan İzmir 8. Tüketici Mahkemesi, içinden sakız çıkan suyun davacı tarafından içilmediği, bu yüzden de manevi zararın oluşmadığı sonucuna ulaştı. Davacının damacana bedelinden başka ispatlanan maddi zararının bulanmadığına hükmeden mahkeme, bu gerekçelerle su bedeli 6,50 liranın dava tarihinden işleyecek kanuni faiziyle davalıdan tahsiline karar verdi. Ayrıca manevi tazminat ile su bedeli dışındaki maddi tazminat istemini de reddetti. İstinaf yoluna başvurulmasının ardından İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 13. Hukuk Dairesi de aynı yönde karar verdi. Temyiz üzerine dosyayı görüşen Yargıtay 13. Hukuk Dairesi ise istinaf mahkemesi kararını onadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...