13 Ocak koronavirüs tablosu geldi, vaka 75 bin 564 oldu

Düzenleyen:
13 Ocak koronavirüs tablosu geldi, vaka 75 bin 564 oldu

GÜNDEM Haberleri

Sağlık Bakanlığı, son 24 saatlik koronavirüs tablosunu açıkladı. Türkiye'de son 24 saatte 75.564 kişinin testi pozitif çıktı, 153 kişi hayatını kaybetti. Bakan Koca bu verilerin ardından bir açıklamada bulundu ve vakaların geçen aya oranla 4 kar attığını belirtti, işte detaylar...

Türkiye'nin günlük koronavirüs tablosu açıklandı. Son 24 saate 410 bin 116 Covid-19 testi yapıldı, 75 bin 564 kişinin testi pozitif çıktı, 153 kişi hayatını kaybetti. Bakan Koca Omicron varyantının Türkiye'de baskın varyant haline geldiğini ve vaka sayılarının bir önceki aya oranla 4 kat arttığını belirtti, işte detaylar...

VAKALAR 4 KAT ARTTI
Sosyal medyadan paylaşım yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Omicron varyantı ülkemizde de baskın varyant haline geldi. Vaka sayıları bir önceki aya oranla yaklaşık 4 kat arttı. Fakat salgının ilk dönemlerine kıyasla, enfekte olanların çok daha düşük bir oranı hastaneye yatıyor. Tedbir önemli bir zorunluluk. Temkinli ve tedbirli olalım." notunu düştü.

AŞILAMADA SON DURUM
18 yaş üstü nüfusta ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 83,86, birinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 92,16 olarak gerçekleşti.  Türkiye'de bugüne kadar uygulanan aşı sayısı 138 milyon 326 bin 318'e yükseldi. En az iki doz aşı uygulananların oranının en yüksek olduğu 10 il, Osmaniye, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa oldu. En az iki doz aşı yapılanların oranının en düşük olduğu iller ise Şanlıurfa, Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ olarak sıralandı.



Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...