Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tarım Bakanı Pakdemirli'den çiftçiye müjde: 630 milyon destek verilecek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Tarım Bakanı Pakdemirli'den çiftçiye müjde: 630 milyon destek verilecek

GÜNDEM Haberleri  / AA

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, çiftçiler ve üreticiler için tarım destekleri kapsamında 200 bin üreticiye 630 milyon lira kadar bir ödeme yapılacağını duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçiye ve üreticilere verilen destek arttırılmaya devam ediyor. Son olarak Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli, üretim ve çiftçilik kapsamında 200 bin kişiye 630 milyon lira destek vereceklerini açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Antalya'da bir otelde düzenlenen Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Faaliyetleri Değerlendirme Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Tarımsal kalkınmanın desteklenmesi yönünde üreticileri her zaman desteklediklerini söyleyen Pakdemirli,  çiftçiler için önemli müjdeyi açıkladı.

'BUGÜNDEN İTİBAREN HESAPLARINA YATMAYA BAŞLAYACAK'

Bakan Pakdemirli "Hububat, baklagil ve dane mısır desteği, sertifikalı tohum kullanım desteği, büyükbaş hayvan hastalıkları tazminatı ve kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi kapsamında toplam yaklaşık 200 bin üreticiye 630 milyon lira civarında bir ödeme bugünden itibaren hesaplarına yatmaya başlayacak." ifadelerini kullandı.

200 BİN ÜRETİCİYE 630 MİLYON LİRA DESTEK 

Bakan'ın açıkladığı destek paketine göre hububat, baklagil ve dane mısır desteğinde 145 bin 28 kişiye 526 milyon 798 bin 874 lira, sertifikalı tohum kullanım desteğinde 49 bin 185 kişiye 80 milyon 651 bin 679 lira, büyükbaş hayvan hastalıkları tazminatında 404 kişiye 10 milyon 669 bin 371 lira  ve son olarak kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi konusunda 14 bin kişiye 8 milyon 38 bin 916 lira, çiftlik muhasebe veri ağı katılım primi olarak da 5 bin 622 kişiye 3 milyon 373 bin 200 lira destek verilecek. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...