Yağlı tohumlu bitki üreticilerine hibe desteği

Düzenleyen:
Yağlı tohumlu bitki üreticilerine hibe desteği

GÜNDEM Haberleri

Boş bırakılan ve atıl durumda olan araziler için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla hububat, baklagil, ayçiçeği, kanola, soya ve aspir gibi yağlı tohumlu bitki üretimi yapanlara hibe desteği verilecek.

Türkiye'de çiftçiyi her zaman desteklendiği gibi üretimi arttırmak için teşviklerde sağlanıyor. Bu kez destek yağlı tohum bitkileri için üretim yapanlara veriliyor. Rusya-Ukrayna savaşı birçok piyasayı, alanı etkilediği gibi tarım ürünlerinide etkiledi.

Savaş nedeniyle fiyatı yükselen tarım ürünleri için önemli bir karar verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yağlı tohumlu bitkiler için hibe desteği kararı alındı. 

YÜZDE 75'LİK DESTEK RESMİ GAZETE'DE

Resmi Gazete'yer alan yeni karara göre; boş bırakılan, atıl durumda olan veya nadasa bırakılan arazilerde hububat, baklagil, ayçiçeği, kanola, soya ve aspir gibi yağlı tohumlu bitki üretimine hibe desteği verilecek.

2022 yılı için uygulanacak hibe programı kapsamında, proje toplam bedelinin yüzde 75'ine kadar hibe desteği sağlanacak.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...