Polise yumruk atan vekil hakkında yeni gelişme: Son gün 4 Temmuz

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Polise yumruk atan vekil hakkında yeni gelişme: Son gün 4 Temmuz

GÜNDEM Haberleri  / İHA

DBP'li Salihe Aydeniz'in dokunulmazlığını görüşecek komisyon belirlendi. Buna göre; 4 Temmuz'a kadar yazılı savunma için süre tanınan Aydeniz’in, en geç 5 Temmuz'da sözlü savunma vermesi gerektiği öğrenildi.

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, DBP Eş Genel Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılması hakkında 5 ayrı fezlekeyi görüşmek için hazırlık komisyonu kurulmasına karar vermişti. DBP’li Salihe Aydeniz’in dokunulmazlık dosyalarını görüşmek için kurulan hazırlık komisyonuna AK Partili Ali Özkaya seçildi. Komisyon, Aydeniz’e 4 Temmuz saat 12.00’a kadar yazılı savunması için süre verdi. Yazılı savunmasını yapmazsa 5 temmuzda sözlü savunmasını alacak.

FEZLEKELER İÇİN HAZIRLIK KOMİSYONU KURULDU

Karma komisyon, AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt başkanlığında toplandı. Komisyon, DBP'li Aydeniz hakkında düzenlenen 5 ayrı yasama dokunulmazlığı dosyası ve eklerini görüştü. Zaman zaman tansiyonun yükseldiği toplantıdan hazırlık komisyonu kurulması kararı çıktı. Hazırlık komisyon daha sonra toplanarak başkan seçimi yaptı. Hazırlık komisyonuna AK Partili Ali Özkaya seçildi.

YAZILI SAVUNMA İÇİN SON GÜN 4 TEMMUZ

Komisyon, Aydeniz’e 4 Temmuz’a kadar yazılı savunmasını yapması için süre verdi. Aydeniz yazılı savunmasını yapmazsa 5 Temmuz’da sözlü savunma yapacak. Aydeniz kendi savunma yapabileceği gibi bir milletvekilini de savunma yapması için görevlendirebilecek.

Hazırlık komisyonunun ardından karma komisyon süreci başlayacak. Ardından da gözler genel kurula çevrilecek. Genel kurulda dokunulmazlığının kaldırılmasına dair oylamada salt çoğunluk sağlanırsa Aydeniz’in yargılama süreci başlayacak.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...