Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a net mesaj: İhlaller devam ederse gereğini yaparız

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a net mesaj: İhlaller devam ederse gereğini yaparız

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunistan'ın Türkiye'nin hava sahasını sürekli ihlal ederek tahrik ettiğini söyleyerek " 147 hava ihlali yaptılar biz eğer komşuysak dostsak hava sahamızı neden ihlal ediyorsunuz. Buna devam ederlerse biz de gereğini yaparız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma namazı çıkışı önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın gündeminde NATO Liderler Zirvesi, Yunanistan ve küresel gıda krizinin yanısıra Kastamonu, Sinop, Zonguldak, Düzce, Sakarya illerind eyaşanan sel nedeniyle zarar gören bu yerlerin afet bölgesi ilan edildiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN NATO'YA ÜYELİĞİ

"Bu bir davet sürecidir. teröre ve teröriste yönelik şartlarımızı ortaya koyduk kabul edildi. Avrupa yıllardır bu işi PKK ile geçiştirdi. Ama biz bunu kabul etmedik. FETÖ, PYD ve YPG'yi de sözleşmenin içerisine yerleştirmemiz gerekiyor. Yan çizmeye kalktılar ama bu bu bizim kırmızı çizgimizdir dedik. kabul etmeyecek olursanız kesinlikle anlaşmaya evet diyemeyiz. Sonra da kabul ettiler. nasıl başarıyla çıktığımızın çok güzel bir ifadesidir.

Son NATO zirvesi gerçekten ülkemizin özellikle terörle mücadele, bunun yanında diğer NATO ülkeleri ile olan birlikteliği ve son olarak önümüze getirilen İsveç, Finlandiya üyeliği konusu, bunu bazıları üyelik olarak ifade ediyorlar fakat bu bir davet sürecidir. Bizler bu davete şu anda evet demiş olduk. Bu davetin bazı şartları var. Bu şartlarımızı da ne yaptık sözleşmenin içine yerleştirdik. Bu sözleşme ile birlikte de NATO zirvesine gittiğimizde ilk gün 4'lü görüşme gerçekleştirdik. Bir gün önce de yine görevli arkadaşlarımız bu çalışmayı yaptılar.

Bu çalışmalarla önümüze geldi. Fakat liderler olarak yaptığımız görüşmeden sonra dedik ki, bu arkadaşlarımız tekrar bir görüşme devam ettirsinler. Tekrar bir görüşme yaptılar ve o görüşmeden sonra da bizler bu sözleşmenin içerisine girmesi gereken özellikle teröre ve teröristlere yönelik şartlarımızı koyduk. Bu şartlar kabul edildi. Neydi bu şartlar, tabi bugüne kadar Avrupa Birliği bu işi hep PKK ile geçiştirdi. Biz ise hayır dedik artık bu PKK ile kabul edilecek bir terör mücadelesi değildir. Şimdi buraya YPG, PYD ve FETÖ terör örgütlerini de bu sözleşmenin içerisine yerleştirmemiz gerekiyor.

Tabi biraz yan çizmeye kalktılar fakat biz kendilerine dedik ki, bu bizim kırmızı çizgimizdir bunu kabul etmeyecek olursanız buradan kesinlikle bu anlaşmaya evet diyemeyiz bu şekilde dönersiniz. Sonra tekrar görüşmeler devam etti sonunda kabul ettiler. Şimdi bunun yazılı metne girmiş olması hele hele bir NATO sözleşmesinin mutabakat zaptının içerisine özellikle PKK'nın dışında YPG, PYD ve FETÖ terör örgütü olarak bunun yerleşmiş olması bizim bu süreçten nasıl bir başarıyla çıktığımızın en güzel ifadesidir. Uluslararası etkinliği olan dergilerde bunu bu şekilde kayda geçmiş oldular. İşin gerçeği de budur. NATO zirvesinde de bir iki üç dakikalık sesli değil fakat görüntülü olarak terörle mücadelemizi, Türkiye'deki terör gösterilerini de aynı zamanda Avrupa'nın değişik ülkelerindeki terör örgütlerinin gösterilerini de orada yayına geçirdik ve NATO ülkeleri de bunları görüntülü olarak orada seyretme imkanı buldular. Tüm bunlar, dağıttığımız belgelerle onlara alın bakın görün dedik." 

MİÇOTAKİS'İN 'TÜRKİYE TERÖR ENDİŞELERİNDE HAKLI' AÇIKLAMASI

Bizim Yunanistan'la savaşa girelim diye bir derdimiz yok. Ancak verdiği sözlerde durmuyorlar. sıkıntı burada. 147 hava ihlali yaptılar biz eğer komşuysak dostsak hava sahamızı neden ihlal ediyorsunuz. bunu yaparsanız bize düşen hava kuvvetlerimizin cevap vermesidir. Bunu yapmazsak benim vatandaşlarım silahlı kuvvetlerimiz nerde demez mi. üzerimize düşeni yapıyoruz. Yunanistan devam ederse biz de üzerimize düşeni yaparız. Miçotakis hakkı teslim etmiştir diyelim ama birçok lider bizi barıştık için gayret etti ama böyle bir şey düşünmediğimizi söyledik.

KÜRESEL GIDA KRİZİ

Putin ve Zelenskiy'le görüşme yapıp tahıl ve yağ mağduriyetine gönderebiliriz. CEO'larımız iyi konumda. Ön görüşmeler yapıldı.

'AFET BÖLGESİ İLAN ETTİK'

Son dönemde ciddi afetlerler karşı karşıya kaldık. Tüm kurum ve kuruluşlarımız afetler karşısında yoğun bir çalışmayla kısa zamanda bunların üstesinden geliyor. Kastamonu, Sinop, Zonguldak, Düzce, Sakarya bu sıkıntıyı yaşadılar fakat bunların da üstesinden geldik geliyoruz. Yoğun bir şekilde kurumlarımız çalışmalarını devam ettiriyor.

Bu zarar gören bölgeleri, özellikle genel hayata etkili olan yerleri, afet bölgesi ilan ettiğimizi söyleyeyim. Afet bölgeleriyle ilgili devletin yapması gereken destekler neyse bunları da süratle gerçekleştireceğiz.''

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...