ABD'li gazetecinin Cumhurbaşkanı Erdoğan şaşkınlığı: Diğer liderlerin aksine istediğimizi sorabildik

Düzenleyen:
ABD'li gazetecinin Cumhurbaşkanı Erdoğan şaşkınlığı: Diğer liderlerin aksine istediğimizi sorabildik

DÜNYA Haberleri

İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlenen NATO zirvesi gündemdeki yerini koruyor. Zirve sonrası ABD’li gazeteci Michael Tracey Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın rastgele soru almasını şaşkınlıkla karşıladı. Tracey, ‘Otoriter’ olarak etiketlenen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceden belirlenen soruları soru alan Biden ve Johnson’dan daha fazla soru aldığını da ayrıca vurguladı.

İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlenen 32. NATO Zirvesi sona erdi. Zirvede en çok konuşulan ülke Türkiye oldu. Türkiye, İsveç ve Finlandiya’ya terör örgütlerine verdikleri destek nedeniyle NATO’ya katılmasını reddeterek kararlı duruşunu bozmadı. İki ülkenin Türkiye’nin şartlarını kabul etmesi tüm dünyada büyük yankı uyandırdı.

NATO Zirvesi sona erdikten sonra dünya liderleri gazetecilerin sorularını cevapladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceden belirlenen soru almaması ABD’li gazeteci Michael Tracey’in dikkatini çekti. Tracey bu konuya vurgu yaparak Twitter hesabında paylaştı.

ABD’li gazeteci Michael Tracey, bu durumu şu sözlerle aktardı: 'Otoriter' olarak etiketlenen Erdoğan, önceden belirlenmeyen soruları cevapladı. Erdoğan'ın yardımcısı bana soru soracakların önceden seçilmediğini ve istediğim her şeyi sorabileceğimi söyledi.

ABD'Lİ GAZETECİNİN ŞAŞKINLIĞA UĞRADI

ABD’li gazeteci Michael Tracey,  sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, diğer ülke liderlerinin aksine önceden belirlenmemiş soruları kabul ettiğini, daha çok soru aldığını söyledi. Tracey, şaşkınlığı şu sözlerle aktardı:

‘HER ŞEYİ SORABİLECEĞİMİ SÖYLEDİ’

"Erdoğan'ın yardımcısı bana soru soracakların önceden seçilmediğini ve istediğim her şeyi sorabileceğimi söyledi. Erdoğan bana söz hakkı verip sorumu cevapladı. Ukrayna için diplomasi çağrısı yapan az sayıdaki NATO lideri olduğunu, buna karşın ABD/İngiltere'nin askeri gerginliği tırmandırma çağrısı yaptığını belirttim.

‘OTORİTER’ OLARAK ETİKETLENEN ERDOĞAN

'Otoriter' olarak etiketlenen Erdoğan'a, her ikisi de önceden belirlenen soru alan Joe Biden ve Boris Johnson'dan çok daha fazla soru sorulduğunu kayda geçirmek istiyorum.

BIDEN'A SORULACAK SORULAR BELLİYDİ

Biden, Ukrayna'ya yeni silahlar göndermeye karar verdiğini duyurdu. İlk sırada oturan Jake Sullivan (ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı) başıyla onayladı. Yalnızca önceden seçilen AP, NYT, Bloomberg, WSJ ve NBC sordu."



Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...