Son dakika: Güngören saldırısının faillerinden Nüsret Tebiş Suriye'de öldürüldü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Son dakika: Güngören saldırısının faillerinden Nüsret Tebiş Suriye'de öldürüldü

GÜNDEM Haberleri  / AA

Son dakika haberine göre; 2008 yılında 18 kişinin hayatını kaybettiği ve 154 kişinin yaralandığı Güngören saldırısının failleri arasında yer alan PKK'lı terörist Nüsret Tebiş, MİT tarafından Suriye'de etkisiz hale getirildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Güngören'i kana bulayan teröristler arasında yer alan Rüstem Kod Nüsret Tebiş'i Suriye'de etkisiz hale getirdi.

PKK’nın 27 Temmuz 2008’de İstanbul Güngören’de gerçekleştirdiği ve 18 vatandaşın ölümü, 154 vatandaşın da yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı eylemin faillerinden olan ve eylem sonrasında Irak’ın kuzeyine kaçan Rüstem Kod Nüsret Tebiş’in geçtiğimiz aylarda Irak kuzeyinden Suriye alanına geçtiğini belirledi.

SURİYE SAHASINDA İZİNİ SÜRDÜ

Suriye sahasında Nüsret Tebiş’in izini süren MİT, söz konusu teröristin Türkiye sınırına 60 kilometre uzaklıktaki Haseke şehrinde bir evde saklandığını tespit etti. Planlanan operasyon doğrultusunda harekete geçen MİT, Tebiş’i etkisiz hale getirdi.

Son dakika: Güngören saldırısının faillerinden Nüsret Tebiş Suriye'de öldürüldü
Suriye'de harekete geçen MİT, terörist Nüsret Tebiş’i etkisiz hale getirdi.

1258 YIL HAPSİ İSTENİYORDU

Güngören eyleminin faili olarak İstanbul/Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nce 18 kez ağırlaştırılmış müebbet ve toplam 1258 yıl hapis cezası istemiyle firari sanık olarak aranan Rüstem Kod Nüsret Tebiş’in; PKK’ya 1995’de Siirt/Baykan’dan katıldığı, daha sonra siyasi alana geçerek bir süre DEHAP’ın İstanbul Esenyurt ve Beylikdüzü ilçe teşkilatlarında PKK adına faaliyet yürüttüğü, Güngören eylemini gerçekleştirmesi sonrasında illegal yollardan Irak kuzeyine kaçtığı öğrenildi.

BOMBA ÇÖP KUTULARINA YERLEŞTİRİLMİŞTİ

27 Temmuz 2008’de İstanbul Güngören'de araç trafiğine kapalı cadde üzerinde çöp kutularına yerleştirilen parça tesirli 2 bombanın 10 dakika arayla patlaması sonucu 18 kişi hayatını kaybetmiş, 154 kişi ise yaralanmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...