MSB duyurdu: Razoni İstanbul'da demirledi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
MSB duyurdu: Razoni İstanbul'da demirledi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Türkiye'nin öncülüğü ile başlatılan tahıl koridoru anlaşmasına göre tahıl sevkiyatı için Ukrayna’nın Odessa Limanı'ndan hareket eden mısır yüklü RAZONİ kuru yük gemisinin, kendisine tahsis edilen mevkiye demirletildi bildirildi.

Türkiye'nin öncülük ettiği tahıl koridoru anlaşması kapsamında dün Odessa Limanı'ndan ayrılan ilk gemi Razoni, İstanbul'da demirledi. 

DENETİMLER YARIN YAPILACAK

Milli Savunma Bakanlığı, tahıl sevkiyatı için dün Ukrayna’nın Odessa Limanı'ndan hareket eden mısır yüklü RAZONİ kuru yük gemisiyle ilgili paylaşımda bulundu.

MSB duyurdu: Razoni İstanbul'da demirledi

Milli Savunma Bakanlığından yapılan paylaşımda, “Dün Ukrayna’nın Odessa Limanı’ndan hareket eden mısır yüklü RAZONİ kuru yük gemisi İstanbul Boğazı Karadeniz girişine ulaşmış, kendisine tahsis edilen mevkiye demirlemiştir” ifadeleri kullanıldı.

-Geminin müşterek denetleme timi tarafından denetimine ise yarın sabah başlanacağı ifade edildi.

Öte yandan Ukrayna limanlarından tahıl ürünlerinin güvenli sevkiyatını sağlamak için kurulan Müşterek Koordinasyon Merkezi (MKM) Koordinatörü Tuğamiral Özcan Altunbulak, Ukrayna'dan ihraç edilecek ürünlerin Odessa, Çernomorsk ve Yujniy limanlarından emniyetle denizden nakliyatının Girişim Belgesine uygun olarak icra edilmesini sağlamanın hedeflendiğini açıkladı.

MSB duyurdu: Razoni İstanbul'da demirledi

RAZONİ GECE YARISI İSTANBUL'DA DEMİRLEYECEK

Ukrayna'nın Odessa limanından ayrılan geminin faaliyetinin, planlama safhasından itibaren MKM tarafından planlandığını ve takip edildiğini anlatan Tuğamiral Altunbulak, "Halihazırda Ukrayna'nın 3 limanından tahıl ve benzeri gıda maddelerini çıkarabilecek gemilerin hazırlıkları ve planlamasına devam edilmektedir. Daha önceden gelmesini beklediğimiz ve takip ettiğimiz RAZONI isimli geminin, deniz koşulları nedeniyle bu gece yarısı İstanbul'da tahsisli demir yerine demirlemesi beklenmektedir." dedi.

Gerekli işlemler sonrasında RAZONI  Türkiye, Rusya Federasyonu, Ukrayna, BM temsilcilerinden oluşan bir heyetle denetlenecek, bir sorun olmazsa gemi yoluna devam edecek.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...