Organize işlere göz açtırılmıyor

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Organize işlere göz açtırılmıyor

Gündem Haberleri  / HABER MERKEZİ

Peş peşe düzenlenen operasyonlarla her gün yeni bir suç şebekesi çökertilirken, son 15 günde yapılan baskınlarla aralarında elebaşlarının da olduğu 1.500 kişi gözaltına alındı.

YEŞİM ERASLAN'IN HABERİ - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın göreve gelmesinden sonra çetelere yönelik operasyonlar hız kazandı. Özellikle organize suç örgütleri, uyuşturucu ve silah kaçakçıları, göçmen ticaretiyle mücadele konusunda düğmeye basılmasıyla son 15 günde yapılan operasyonlarda 1.500’e yakın şüpheli gözaltına alındı. “Daha çok şaşıracaksınız” diyerek operasyonların devamına yönelik mesaj veren Bakan Yerlikaya’nın bu sözlerinin üzerinden saatler geçmeden Bursa İnegöl merkezli dört ayrı şehirde düzenlenen operasyonda tefecilik, yağma, nitelikli dolandırıcılık ve insan ticareti suçlarını işleyen İnegöl Terkinler Çetesinin çökertildiği duyuruldu.

Yapılan aramalarda çok sayıda silah, çek, senet, 6 milyar TL değerindeki gayrimenkul ve 31 şirkete el koyulurken yakalanan 35 şüpheliden 16’sı tutuklandı. Çetenin işlediği suçların ayrıntıları kamuoyunda konuşulurken Bakan Yerlikaya, dün İstanbul merkezli yedi şehirde başlatılan operasyonda çete lideri Mehmet Şahin’in de aralarında bulunduğu Şahinler Çetesinin çökertildiğini duyurdu. Şahinler Çetesi operasyonunun üzerinden saatler geçmeden bu defa siber suçlarla mücadele kapsamında İstanbul merkezli 10 ilde kanun dışı bahis suçuna yönelik “Sibergöz Operasyonu”nun haberi geldi. Yerlikaya, 13 Eylül’de yaptığı açıklamada göreve geldiği günden bu yana geçen üç aylık sürede organize suç örgütlerine yönelik yapılan 92 operasyonda 1.767 şüphelinin gözaltına alındığını, bunların 430’unun tutuklandığını 203’ünün ise adli kontrol şartıyla serbest kaldığını ifade etmişti. Son 15 günde yapılan operasyonlardan öne çıkanlardan bazıları şunlar:

ZANLILAR BİR BİR TOPLANIYOR

Kamuoyunda “Şahinler Çetesi” olarak bilinen, liderliğini Mehmet Şahin’in yaptığı Organize Suç Örgütü üyelerine yönelik operasyon düzenlendi. Şüphelileri yakalamak için İstanbul, İzmir, Muğla, Ankara, Ordu, Bartın, Samsun illerinde 54 adrese yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda aralarında çete lideri Mehmet Şahin’in de bulunduğu 41 şüpheli yakalandı. 15 Temmuz darbe girişiminde yer alan tutuklu ve hükümlü FETÖ üyelerine yurt içi ve yurt dışından topladıkları paralarla yardım ettiği belirtilen 52 FETÖ mensubu şüphelisi ise “Transfer Operasyonu” ile gözaltına alındı. Sis Operasyonu’nda ise kanun dışı tütün mamulü üretimi yapan 672 yere baskın yapıldı, 370 şahıs gözaltına alındı. İstanbul merkezli toplam 16 şehirde düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında ise 99 zehir taciri yakalandı. Operasyonlardan silah kaçakçıları da nasibini aldı. Silah kaçakçılığına yönelik Mersin, Samsun, Eskişehir, Aydın, Muğla, Sakarya, Çankırı, Artvin, Kahramanmaraş, Trabzon, Bursa ve İstanbul’da düzenlenen operasyonlarda 217 ruhsatsız silah bulundu.

İstanbul’da düzenlenen operasyonlarda 738 kilo metamfetamin ele geçirildi, üç zehir taciri yakalandı. “Şehir eşkıyasının tepesine bineceğiz. Onlara göz açtırmayacağız” diyen Yerlikaya bu defa da aralarında İstanbul’un da bulunduğu toplam 19 şehirde yapılan operasyonlarda 45 zehir tacirinin yakalandığını duyurdu. Bu operasyonun öncesinde ise Ağrı, Muğla, Diyarbakır, Tekirdağ, Sakarya, Aydın ve Bingöl’de düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 72 zehir tacirinin yakalandığı açıklanmıştı. Göçmen kaçakçılarının peşine de düşen güvenlik güçleri, Muğla, İzmir, Çanakkale ve Tekirdağ’da düzenledikleri operasyonlarda 85 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. 2015’de Kocaeli Kandıra Yüksek Güvenlikli Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk’ün öldürülmesi talimatını veren firari Şerafettin Dadaş, Alanya’da yakalandı. Özellikle okul çevrelerinde denetimlerini artıran polis bu defa İstanbul merkezli dokuz şehirde düzenlenen operasyonda 245’i sokak satıcısı olmak üzere 265 zehir tacirini yakaladı.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...