1967 sınırları haritası! Filistin İsrail 1967 sınırları nedir, ne oldu?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
1967 sınırları haritası! Filistin İsrail 1967 sınırları nedir, ne oldu?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

1967 yılında 6 gün savaşları olarak da anılan Arap İsrail savaşı 5 - 11 Haziran tarihleri arasında gerçekleşti. Bu tarihten sonra İsrail Batı Şeria ve Doğu Kudüs'e Yahudi yerleşimcileri yerleştirdi. Son aylarda İsrail'in Filistin'e saldırıları artmasıyla 1967 sınırları gündeme geldi. Filistin İsrail 1967 sınırları nedir? 1967'de ne oldu sorularının cevapları araştırılmakta. Filistin İsrail 1967 sınırları meselesini haberimizde detaylandırdık...

İsrail'in Filistin'e 7 ekimden bugüne aralıksız devam eden saldırıları ve katliam devam ederken 1967 sınırları yeniden gündeme geldi. Arap ülkeleriyle İsrail arasında 1967 yılında gerçekleşen 6 gün savaşları 5 - 11 Haziran tarihleri arasında gerçekleşmişti. Eş zamanlı olarak Mısır, Ürdün ve Filistin'e saldıran İsrail, 5 - 11 Haziran 1967'den sonra Batı Şeria ve Doğu Kudüs'e Yahudi yerleşimcileri yerleştirdi.  Filistin İsrail 1967 sınırları nedir? 1967 Filistin İsrail ne oldu? 

FİLİSTİN İSRAİL 1967 SINIRLARI NEDİR?

Arap ülkeleri ve İsrail arasında gerçekleşen 6 gün savaşları 5 - 11 Haziran 1967 tarihleri arasında gerçekleşti. İsrail savaşın ilk gününde Mısır'ın hava filosunu henüz havalanmadan bombalayarak ortadan kaldırdı. Eş zamanlı olarak Ürdün'de Batı Şeria'yı Beytüllahim, El Halil, Cenin, Nablus ve Doğu Kudüs'ü işgal etti. Aynı gün Mescid-i Aksa'ya İsrail bayrağı dikildi. 1967 sınırları bu tarihten itibaren nihai sınır olmadığı gerekçe gösterilerek İsrail tarafından işgal edildi. Batı Şeria ve Doğu Kudüs'e Yahudi yerleşimcileri yerleştirdi. 1967 sınırları haritası! Filistin İsrail 1967 sınırları nedir, ne oldu?

Birleşmiş Milletler İsrail'e topraklardan çekilmesi çağrısı yapsa da İsrail günümüze kadar bu kararı uygulamadığı gibi Filistin'e saldırılarına devam etti. 

1967 sınırlarına dönmek meselesi ise bugüne kadar Batı Şeria ve Doğu Kudüs'e yerleşen Yahudi yerleşimcilerin gönderilmesi, Suriye sınırındaki Golan tepelerinin geri verilmesi anlamına geliyor. Bu geri çekilme gerçekleşirse eğer Ağlama Duvarı'da Müslümanların kontrolüne geçmiş olacak. 

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...