B sınıfı ehliyetle 125 cc motor kullanabilir mi?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
B sınıfı ehliyetle 125 cc motor kullanabilir mi?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

B sınıfı ehliyetle 125 cc motor kullanabilir mi, sorusu arama motorlarında sorgulanıyor. 10 Şubat Resmi Gazete kararları yayımlandı. Bu kapsamda B sınıfı ehliyetle 125 cc motor kullanabilir mi? B sınıfı ehliyete 125 cc dahil mi? İşte detaylar...

B sınıfı ehliyetle ilgili o karar Resmi Gazete'de yayımlandı.  B Sınıfı ehliyet ile hangi araçlar kullanılır? B sınıfı ehliyet sahiplerinin 125 cc motosiklet kullanma imkanı arama motorlarında sorgulanıyor. Peki, B sınıfı ehliyete 125 cc dahil mi?

B SINIFI EHLİYETLE 125 CC MOTOR KULLANABİLİR Mİ?

B sınıfı ehliyet sahiplerinin 125 cc motosiklet kullanma imkanı var mı? Resmi Gazete'de konuyla ilgili karar yayımlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, B sınıfı ehliyet sahipleri 125 cc'ye kadar motosiklet kullanabilecek. Peki, 25 CC motosiklet ehliyeti şartları neler, nasıl alınır, sınavı ne zaman? 125 CC motosiklet vitesli mi, vitessiz mi olur?

B SINIFI EHLİYETE 125 CC DAHİL Mİ?

B sınıfı ehliyeti olanlar 125 CC motosiklet kullanabilmek için belirli şartları taşıması gerekecek. İlk olarak en az 2 yıllık B sınıfı geçerli sürücü belgesine sahip olmak ön koşul olacak. Ayrıca yeniden sağlık raporu verilecek. Diğer bir koşul ise 5 yıl içinde sürücü belgesinin geçici veya daimi olarak geri alınmamış olması gerekiyor.

Diğer yandan adayların tekrar direksiyon sınavına katılım göstermesi gerekecek. Şartlar Mart ayında netleşecek.

 

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...