Libya üzerinden çamur yağmuru geliyor dikkat! Çamur yağmuru ne zaman, neler yapılır?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Libya üzerinden çamur yağmuru geliyor dikkat! Çamur yağmuru ne zaman, neler yapılır?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Hava Forum'un paylaştığı bilgiye göre Libya üzerinden gelecek olan hava olayı bekleniyor. Pazartesi günü gerçekleşmesi beklenen hava olayı araştırılıyor.

Hava forumun sosyal medya hesaplarından paylaştığı bilgiye göre Türkiye'ye Libya üzerinden gelecek hava olayı merak ediliyor. Yurt genelinde son günlerde sıcaklıkların mevsim normallerinin üstüne çıkması ve ardından Antalya'da gerçekleşen sel felaketi ve Güneydoğu kesimlerinde beklenen sağanak yağış haberleri geliyor. Pazartesi günü Türkiye'ye Libya üzerinden girecek hava olayı ise araştırılıyor. 

LİBYA ÜZERİNDEN TOZ KÜTLESİ GELİYOR

Hava forum sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda Pazartesi günü Libya üzerinden Türkiye'ye toz kütlesi ve çamur yağmuru geliyor. Çamur yağmuru ve yoğun toz kütlesi solunum yolu hastalıkları olanlar için tehlike arz ediyor. Astıl, alerji ve üst solunum yollarını etkileyebilir. Libya üzerinden gelen toz kütlesi ve çamur yağmuru pek çok şehirde etkili olacak. Libya üzerinden çamur yağmuru geliyor dikkat! Çamur yağmuru ne zaman, neler yapılır?

ÇAMUR YAĞMURUNDA NELER YAPILIR?

Çamur yağmurundan ve toz kütlesinden korunmak için iş yerlerinde, okullarda, evlerde pencereler hava sızdırmayacak şekilde kapalı tutulmalı. Evlerde, iş yerlerinde  hava temizleyici cihazlar kullanmak solunum yolu hastalıkları olanlar için rahatlatıcı olabilir. Dışarı çıkanların maske ve güneş gözlüğü takması öneriliyor. 

 

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...