‘Altın Palmiye’ TRT ortak yapımına

‘Altın Palmiye’ TRT ortak yapımına

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Sinemanın en gösterişli organizasyonlarından olan Cannes Film Festivali’nde ödüller önceki gece 74. defa sahiplerini buldu.

MURAT ÖZTEKİN

Grand Lumire Tiyatrosu’nda kapanış töreni yapılan festivale, İsveçli yönetmen Ruben Östlund’un TRT ortak yapımı yeni filmi “Hüzün Üçgeni” (Triangle of Sadness), damga vurdu. Eser, “Cannes”ın en büyük mükâfatı olan “Altın Palmiye”yi kazandı. Filmde modellik yapan genç çift Carl ve Yaya’nın milyarder yolcuların bulunduğu süper lüks bir gemiyle çıktığı gezide başlarından geçenleri anlatıyor.

EMİN ALPER UMDUĞUNU BULAMADI

Öte yandan festivalde ikincilik ödülü manasına gelen “Grand Prix”, “Close” (Lukas Dhont) ve “Stars at Noon” (Claire Denis) filmleri arasında paylaştırıldı. “En İyi Yönetmen Ödülü” ise “Decision to Leave” filmiyle Chan Wook Park’a takdim edildi. “En İyi Kadın Oyuncu Ödülü”nü “Holy Spider” filmindeki performansı ile İranlı aktris Zar Amir Ebrahimi, “En İyi Erkek Oyuncu Ödülü”nü ise Song Kang-ho aldı. LGBT filmlerine verilen “Queer Palm” ödülü ise “Joyland”e verildi. Böylece aynı kategoride tartışmalı LGBT filmi “Kurak Günler”le aday olan Emin Alper, umduğunu bulamadı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...