Bir bayram günü Peygamber efendimiz evinden çıkmış, mescide gidiyordu.
Her akşam yatarken, "Acaba bugün birini kırdım mı? Hakkını yedim mi?" diye düşünmeli. Varsa bir tereddüt gidip gönlünü almalı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı, "Kısa Çek, Uzun Anlat Sinema Atölyesi" projesi ile gençlere yönetmenlik yolunu açtı.
Ebu Müslim-i Saftar, evliyanın büyüklerindendi. Bir gün gemi ile yola çıktı.
Sultan hanım ve eşi Melek Ahmed Paşa'nın her yıl tekrarladıkları bir âdetleri vardır.
Yavuz Sultan Selim, şehzadeliği döneminde Şii Safevilerin bir kalesini feth ederek Ehl-i sünnet Müslümanlara zulüm etmelerine engel oldu.
Süfyan-ı Sevri anlatıyor:
"Türkler kendilerini sadece Allah'ın kulu sayarlar. Bunun için de dünya mallarına eğreti gözüyle bakarlar.<2;
Padişahların iftar menüsü öyle abartıldığı gibi değildir. Sultan Murad, verdiği bir iftarda davetlilere sadece yahnili pilav ve şerbet ikram eder.
Bir gün Resûlullah efendimiz sabah namazını kıldıktan sonra dönüp eshâbına, çok sevdiği dostu Hazreti Ebû Bekr-i Sıddîk'ı sordu.
Birisi fakirlikten ve geçim sıkıntısından Peygamberimize şikâyette bulundu.