Malatya’da kemik iliği nakillerine devam: Gitmiyoruz buradayız!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Malatya’da kemik iliği nakillerine devam: Gitmiyoruz buradayız!

Sağlık Haberleri

Kahramanmaraş depreminde yerle bir olan şehirlerden Malatya’da hayatın devam ettiğini gösteren güzel şeyler de oluyor. Artçı sarsıntıların sürdüğü ilde, deprem korkusuna rağmen İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde Kemik İliği Ünitesi’nde kemik iliği nakilleri devam ediyor.

ZİYNETİ KOCABIYIK’IN HABERİ – Malatya’da şehrin  isimsiz kahramanları yaptıkları işlerle “Buradayız, hiçbir yere gitmiyoruz” mesajını veriyor.  Merkezlerinde depremden sonra 6 hastaya kemik iliği nakli yapıldığını söyleyen İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Kök Hücre ve Aferez Ünitesi ile Doku Tipleme Laboratuvarı Sorumlusu Prof. Dr. Mehmet Ali Erkurt, “Bunlar planlanmış nakillerdi. Depreme rağmen yaptık. Şu anda Sivas’tan gelen 2 hasta var. Onlara da nakil yapacağız. Yani işimizin başındayız ve normal düzenimizde çalışmaya devam ediyoruz. Kemik iliği nakli ihtiyacı olan tüm hastalarımıza kapımız açıktır” dedi. 

HİJYEN SIKINTISI YOK

Kemik iliği nakilli hastanın hijyen şartlarında hayatını sürdürmesi gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Erkurt, “Merkezimiz 40 yataklı, Türkiye’nin en büyük nakil ünitesi. Hastalarımız nakilden sonra yaklaşık bir ay hastanede kalıyor. Bu süre içinde hijyen konusunda sıkıntı olmaz. Bu yüzden Türkiye’nin her yerinden gelip güvenle kemik iliği nakli yaptırabilirler” dedi. 

Öte yandan İnönü Üniversitesi Tıp Merkezi de depremde evleri yıkılan depremzede hastane personeli için yuva oldu. Hastane binasının bir bölümü sağlık personelinin konaklamasına ayrıldı.

Düzenleyen:  - Sağlık
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...