Depreme rağmen organ nakli

- Güncelleme:
Depreme rağmen organ nakli

Sağlık Haberleri

Acil organ nakli bekleyen kadın, kaldığı hastanenin deprem yaralılarına bakan afet hastanesi hâline gelmesi üzerine depremin ertesi günü Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçakla İstanbul’a gönderildi.

ZİYNETİ KOCABIYIK'IN HABERİ - Deprem bölgesinde devlet yoktu’ diyenlere en güzel cevabı hastalar veriyor. Deprem bölgesinden koma hâlinde ambulans uçakla İstanbul’a ulaştırılan 60 yaşındaki Fatma Boz, oğlundan alınan karaciğerle İstanbul’da sağlığına kavuştu.

60 yaşındaki Fatma Boz, eşi ve 8 çocuğu ile birlikte depremin vurduğu şehirlerden olan Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yaşıyordu. Kurban bayramında vücudunda ödem ve dayanılmaz ağrılarla Adana Şehir Hastanesine başvurdu. Yapılan incelemelerde karaciğerinde lekelenmeler görüldü ve ilaç tedavisi verilerek evine gönderildi. Aradan dört ay geçtikten sonra yeniden hastalanarak acile başvuran Boz’a karaciğer sirozu teşhisi koyuldu. Depremden birkaç gün önce yeniden fenalaşan Boz’a organ nakli yapılmasına karar verildi.

Adana Şehir Hastanesinde yatışı yapıldı. Ancak tam o sırada büyük Kahramanmaraş depremi meydana geldi. Evlerinin olduğu Osmaniye de dâhil olmak birçok il ve ilçe enkaz altında kaldı. Bölgeye en yakın hastane olan Adana Şehir Hastanesi birdenbire deprem yaralılarına tedavi veren afet hastanesi hâline geldi.  Bu arada karaciğer komasına giren Fatma Boz’un durumu daha da ağırlaşmıştı. Çok hızlı hareket edilmesi gerekiyordu. Adana Şehir Hastanesindeki doktorları acil karaciğer nakli yapacak bir yer aramaya başladılar. Sonunda İstinye Üniversitesi Liv Hospital Bahçeşehir Hastanesi Organ Nakli Merkezine ulaşıldı. İki hastane kısa sürede koordinasyonu sağladıktan sonra Fatma Boz, Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçakla Adana’dan İstanbul’a ulaştırıldı. Hızlı bir taramadan sonra 27 yaşındaki oğlu Eyüp’ün uyumlu olduğu tespit edilince Prof. Dr. Ayhan Dinçkan’ın gerçekleştirdiği nakille Eyüp Bey’den alınan karaciğer parçası Fatma Boz’a nakledildi. 

Kahramanmaraş depremi gibi büyük bir afet sırasında bile devletin bütün vatandaşlarına sahip çıktığını anlatan Fatma Boz’un kızı Nesrin Boz “Devletimiz bir taraftan deprem yaralılarının tedavisi ile uğraşırken diğer taraftan annem gibi hastaları da ihmal etmedi. Bizi hemen ambulans uçakla İstanbul’a gönderdi. Bu kadar hızlı hareket edilmeseydi annemizi kaybedebilirdik” sözleriyle duygularını dile getirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...