Biyonik kulaktan sonra kalp pili de Sağlık Market’e geliyor

Düzenleyen:
Biyonik kulaktan sonra kalp pili de Sağlık Market’e geliyor

SAĞLIK Haberleri

Sağlık Bakanlığı, biyonik kulağın ardından kalp pilinin de Sağlık Market üzerinden tedariki için çalışmalara başladı. Özellikle küçük ölçekli yerli firmaların piyasa dışında kalmasının önlenmesi ve teknik şartları karşılayan tüm firmaların ihalelere eşit şartlarda katılımının sağlanmasını amaçlayan Sağlık Market uygulamasının ilk ihalesi geçtiğimiz günlerde yapıldı.

Damla Peker ANKARA

İşitme engelli vatandaşların yeniden duyabilmesini sağlayan biyonik kulak (koklear implant) uygulaması bir süredir şirketler ve SGK arasındaki fiyat anlaşmazlığı sebebiyle yapılamıyordu. Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı ile Devlet Malzeme Ofisi (DMO) iş birliği ile Sağlık Market üzerinden alım yapıldı. Bakanlık şimdi de kalp pili için çalışmalara başladı.

TBMM’de gerçekleşen bütçe görüşmelerinde açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Market üzerinden sadece kamunun değil, özel sektör ve üniversitelerin de kritik görülen önemli ilaç ve malzemenin tedarikini sağlamaya başladıklarını ifade etti. Koca “İlk örneğini biyonik kulakta hayata geçirdik. Dolardaki dalgalanma sürecinde dört yabancı firmanın yüksek fiyat talebi oldu ve bu dönemden sonra toplu alım Sağlık Market üzerinden yapıldı. Bir üst modelinin yarı fiyatına alınarak bütün üniversitelerimiz ve hastanelerimize dağıtımı yapıldı. Bunu diğer birçok önemli gördüğümüz ve erken dönemde kalp pilleri dâhil olmak üzere birçok alanda da yapmak istiyoruz” dedi.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...