Aynı anda 7 hastaya kök hücre nakli

Düzenleyen:
Aynı anda 7 hastaya kök hücre nakli

SAĞLIK Haberleri

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde yeni bir rekora daha imza atılarak yedi hastaya aynı anda kök hücre nakli yapıldı.

Merkezde geçtiğimiz aylarda  aynı anda beş hastaya karaciğer nakli yapılmıştı.

700 HASTAYA NAKİL
Nakil öncesi basın toplantısı düzenleyen hastane Başhekimi Dr. Ali Beytur, bugüne kadar hastanede 700 hastaya kök hücre nakli gerçekleştirildiğini belirterek, merkezin şu anda 12 hastaya aynı anda nakil yapacak kapasitede olduğunu ifade etti.  

KAMUDA BİRİNCİ SIRADA
Kök Hücre Nakli Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Mehmet Ali Erkurt ise, 2018 yılında kemik iliği naklinde kamu hastaneleri arasında 129 nakille birinci olduklarını ifade ederek “Kemik iliği nakil merkezimizde otolog (kendinden),  allojenik (akrabadan), haploidentik  (kısmi uyumsuz vericiden nakil) ve akraba dışı kemik iliği nakli başarılı bir şekilde yapılmaktadır. Merkezimizde ruhsat alındıktan sonra her sene organ nakledilen hasta sayımızı katlayıp artırdık. Hastalarımızın dörtte üçü Malatya dışından geliyor” dedi. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...