İşte koronovirüsten korunma rehberi

İşte koronovirüsten korunma rehberi

SAĞLIK Haberleri

Uzmanlar, Çin’deki ölümlerin kronik hastalığı olan ve bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde gerçekleştiğini hatırlatarak yeni bir virüs olduğu için henüz aşısı ve özel bir tedavisi bulunmayan enfeksiyona yakalanmamanın en iyi tedavi olduğunun altını çiziyorlar.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Acıbadem Altunizade Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Keramettin Şar, bağışıklığı destekleyen tavsiyelerini şöyle sıraladı:

İKİ BARDAK DAHA FAZLA SU İÇİN
Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için sağlıklı beslenin. Kahvaltı başta olmak üzere ana öğünlerinizi geçiştirmeyin. Yumurta, balık, yoğurt, ceviz, badem, fındık, mevsim sebzeleri ve mevsim meyvelerini mutlaka düzenli tüketin. Dengeli ve kaliteli beslenin, her zamankinden iki bardak fazla su için.

SELAM VERMEKLE YETİNİN
Virüsler tükürük damlacıkları sebebiyle çok çabuk bulaştığından birbirinizi görünce hemen öpmeyin, uzaktan merhabalaşmakla yetinin. Yakın mesafeden konuşmayın. Hasta kişilerle de yakın temastan kaçının.

ELLERİNİZİ SIK YIKAYIN
Şart değilse kalabalık ve kapalı ortamlardan kaçının. Dokunduğunuz kapı kolu, otobüs askısı gibi genel alanlardan virüslerin bulaşabileceğini düşünerek ellerinizi sık sık yıkayın. Bulunduğunuz ortamda pencereleri açarak içeri temiz hava girmesini sağlayın.

UYKUSUZ KALMAYIN
Uykusuzluk bağışıklık sistemini zayıflatıp vücut direncini azaltarak birçok hastalığa zemin hazırlıyor. Bu nedenle en az altı saat uyumaya özen gösterin.

STRESLİ ORTAMLARI TERK EDİN
Bilimsel çalışmalar; stresin bağışıklık sistemini zayıflatarak gribe yakalanmayı kolaylaştırdığını gösteriyor. Stresinizi kontrol etmeyi öğrenin.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...