Normale dönüş için izolasyona uyum şart

Normale dönüş için izolasyona uyum şart

SAĞLIK Haberleri

Salgının yeni merkezi olan ABD’de yaşayan Türk profesor Mehmet Çilingiroğlu “Türkiye sosyal izolasyon kurallarına sıkı sıkıya uyarsa ‘kontrollü bir normal hayata’ en erken bir ay sonra dönebilir” dedi.

Ziyneti Kocabıyık

Çalışmalarını Kaliforniya Üniversitesinde sürdüren Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, İnsanların virüs öncesindeki normal hayat tarzına dönebilmeleri için en az bir buçuk yıl süreye ihtiyaç olduğunu belirterek “Bu virüs, mutasyona uğramazsa bir 1-1,5 sene daha bizimle olacak. O yüzden hemen normal hayata dönmeyi beklemeyelim” dedi. Avrupa’da Norveç, Avusturya, Çekya gibi ülkelerin “kontrollü bir normal hayata geçmek” için adım attığını söyleyen Prof. Dr. Çilingiroğlu “Türkiye’de böyle bir şeyin olabilmesi önce halkın sosyal izolasyon kurallarına kesin şekilde uyması ve maske takmasına sonra da Sağlık Bakanlığı uygulamalarına bağlı. Hayatın normalleştiren Avrupa ülkeleri, izolasyon kurallarına salgının başladığı ilk günden itibaren katı bir şekilde uyuyor ve günlük vaka sayıları 30-35, ölü sayıları bir ikiyi geçmiyor. Oysa Türkiye’de vaka ve ölüm sayıları artıyor. Toplum izolasyon kurallarına katı bir şekilde uyarsa sonra ‘kısmi’ normal hayata dönmeye bir ay sonra başlayabilir. Bu şekilde giderse normal hayata dönmek aylar sürebilir” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...