Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türklerin aşısına onay çıktı

Düzenleyen:
Türklerin aşısına onay çıktı

SAĞLIK Haberleri

Koronavirüse karşı yüzde 95 etkili olan aşı adayı için onay veren ilk ülke İngiltere oldu. Önümüzdeki hafta ilk aşılar öncelikli kişilere vurulacak.

Türk bilim adamı Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Prof. Dr. Özlem Türeci tarafından kurulan Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in Amerikan ilaç şirketi Pfizer ile geliştirdiği Covid-19 aşısı "BNT162b2" için ilk onay çıktı. İngiltere İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu, aşının yaygın kullanım için güvenli olduğunu bildirdi. Böylece İngiltere, BNT162b2’ye onay veren ilk ülke oldu. Daha önce aşıdan 40 milyon doz satın almak üzere ön anlaşma yapan İngilizler, gelecek haftadan itibaren yüksek öncelikli gurupların aşılanmasına başlayacak. İki doz hâlinde vurulan aşı, ilk başta 20 milyon gönüllüye uygulanacak. Gönüllüler sağlık çalışanları, bakım evinde kalanlar ve bakıcıları, 50 yaş üstü, ölüm riskini barındıran 16-64 yaş arasındaki kişiler arasından seçilecek. Hamilelere ve 16 yaşın altındaki çocuklara aşı vurulmayacak. Aşı ücretsiz olacak ve halk eczaneden bir ödeme karşılığında satın alamayacak. Bu arada BioNTech, aşıyla ilgili ABD ve Avrupa Birliği (AB) ilaç kurumlarının kararlarını aralık ayı ortasında beklediklerini duyurdu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de önümüzdeki hafta itibarıyla aşılama çalışmalarının başlayacağını açıkladı. Ülkelerinde 2 milyon doz aşı üretildiğini belirten Putin, öncelikli olan kişilerin sağlıkçılar ve öğretmenler olduğunu söyledi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...