Kolesterol çocuklara gerekli

Kolesterol çocuklara gerekli

SAĞLIK Haberleri

Yetişkinlerin düşürmeye çalıştığı kolesterolün çocukların beslenmesinde bulunması gerekiyor. Çocuklarda kolesterol eksikliği zekâ geriliğine yol açıyor.

Memorial Şişli Hastanesi Girişimsel Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Servet Öztürk, kolesterolün hormonlarda ve diğer vücut fonksiyonlarında önemli rol oynayan yapı taşı olduğunu belirterek, "Kolesterolün olmaması halinde; sinir ve sindirim sistemi ile üreme fonksiyonları olumsuz etkilenir. Özellikle çocukluk çağındaki beslenme kolesterolden zengin olmalıdır. Bu dönemdeki kolesterol eksikliği gelişme bozukluğu ve zeka geriliğine yol açabilir. Ancak sağlıklı bir yaşam için kolesterol düzeyinin, olması gereken seviyede tutulması çok önemlidir" dedi.Prof. Dr. Öztürk, yetişkinler için olması gerekli kolesterol değerlerinin kişinin sahip olduğu hastalıklara göre değiştiğini ifade ederek şunları söyledi: "Kalp hastalarında kötü huylu kolesterol (LDL) değeri 100'ün altında olmalıdır. Kalp hastalığı olmayan ancak yüksek risk faktörleri olan kişilerde de LDL değerinin 130'un altında olması hedeflenir. Kalp hastalığı olmayan ve risk faktörleri bulunmayan kişilerde HDL (iyi huylu kolesterol) 60 veya üzerindeyse, LDL değerini 130'un altına indirmek gerekmez." nbsp;
İLAÇTAN ÖNCE
Prof. Dr. Servet Öztürk, kolesterolü düşürmek için önce hayat tarzı değişiklikleri yapılması gerektiğini söyledi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...