İhtiyacınız olan enerjiyi proteinden alın

İhtiyacınız  olan enerjiyi  proteinden alın

SAĞLIK Haberleri

Beslenme Uzmanı Ece Öneş, Ramazan ayında günlük protein ihtiyacının her öğüne düzenli şekilde bölünmesi gerektiğini söyledi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Oruç tutarken bütün gün aç kalan vücudun enerji akışı için karbonhidratları ve yağları öncelikli yakıt olarak kullandığını söyleyen beslenme uzmanı Ece Öneş, “Açlık süresi uzadıkça gerekli enerji vücuttaki proteinlerden sağlanmaya başlar. Bu durum kas kaybını artırabildiği gibi özellikle bağışıklık sistemini de olumsuz etkiler. Bu sebeple vücudunuzun günlük ihtiyaç duyduğu proteini iftar, sahur ve ara öğünlere dengeli bir şekilde bölmelisiniz. İftar tabağınızda mutlaka kırmızı et, tavuk, balık veya kurubaklagillerden oluşan bir ana yemeğin yanında yoğurt, cacık, ayran gibi süt grubu proteinleri de eşlik etmelidir. Yemeklerin gaz yapıcı maddelerini azaltmak için yemekleri kimyon baharatıyla pişirebilir ve iftarın hemen sonrasında rezene çayı tüketebilirsiniz” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...