Hücre merakı ödül getirdi

Düzenleyen:
Hücre merakı ödül getirdi

SAĞLIK Haberleri

Sabri Ülker Bilim Ödülü’nün bu yılki kazananı Koç Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünden öğretim üyesi Doç. Dr. Elif Nur Fırat Karalar oldu.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Bilimsel kariyerine Moleküler Biyoloji ve Genetik alanında devam eden Doç. Dr. Elif Nur Fırat Karalar, hücrenin iskeleti ve hastalıkların oluşumu ve hastalık sırasında nasıl davrandığını araştırıyor. Çalışmalarında hücre bölünmesi ve iletişiminde kritik rol oynayan kritik rol oynayan sentrozom ve silyum olarak bilinen yapıların nasıl oluştuğuna ve görev yaptığına cevap arıyor. Doktora çalışmalarını Kaliforniya Üniversitesi ve doktora sonrası çalışmalarını da Stanford Üniversitesinde tamamladıktan sonra Türkiye’ye dönmeyi tercih eden Doç. Dr. Karalar, Koç Üniversitesinde bir araştırma laboratuvarı kurdu. Bilimsel çalışmalarını 6 yıldır Türkiye’de sürdüren Doç. Dr. Karalar ve ödül kazanan çalışmasında böbrek bozuklukları, körlük, obezite ve diyabet gibi gelişimsel ve metabolik bozuklukların sebeplerini belirleyerek bu hastalıkların teşhis ve tedavilerine yön vermeyi hedefliyor. Bu yılın bilim ödülü, başkanlığını Prof. Gökhan Hotamışlıgil’in yürüttüğü ve Amerika’daki Harvard Sabri Ülker Metabolik Araştırmalar Merkezi tarafından düzenlenen Sabri Ülker Vakfı Metabolizma ve Yaşam Sempozyumu’nda verildi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...