Annenin diyabeti çocuğun gözünü bozuyor

Annenin diyabeti çocuğun gözünü  bozuyor

SAĞLIK Haberleri

Diyabet alanında önemli bilimsel yayınlardan biri olan Diabetologia dergisinde yayınlanan çalışma, diyabetli annelerden doğan bebeklerin ileriki hayatlarında görme problemleri yaşama riskinin yüzde 39 daha yüksek olduğunu gösterdi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Çocuklardaki kırma kusurlarının incelendiği çalışmada hamile kalmadan önce Tip 1 veya Tip 2 diyabeti olan ya da hamilelik diyabeti gelişen 553 Danimarkalı kadın incelendi.  Çocukların 25 yaşına kadar takip edildiği araştırmada, herhangi bir şekilde hamileliği sırasında diyabeti olan annelerden doğan çocukların gözlerinde kırma kusuru yaşama riskinin sağlıklı annelerden doğan çocuklara oranla daha yüksek olduğu belirlendi.  Araştırmacılar, diyabetli annelerden doğan bütün gençlerin diyabetin diğer komplikasyonları yaşamadıklarından emin olmak için test yaptırmalarını istedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...