Koronavirüsü atlattı eşine böbreğini verdi

Koronavirüsü atlattı eşine böbreğini verdi

SAĞLIK Haberleri

Böbrek nakli sürecinde yakalandıklarını Covid-19’dan kurtulan çiftten Ahmet Öksüz, eşi Nigâr Öksüz'den nakledilen böbrekle hayata bağlandı.

Kurban Bayramı tatili için gittiği memleketi Tokat'ta rahatsızlanan 56 yaşındaki Ahmet Öksüz'e gittiği hastanede böbrek yetmezliği teşhisi koyuldu ve diyaliz tedavisi görmeye başladı. Eşinin yakalandığı hastalık sebebiyle çok üzülmesine dayanamayan beş çocuk annesi 51 yaşındaki Nigâr Öksüz, böbreğini vermek istedi. Çift, nakil işlemleri için üç ay önce İstanbul'daki İstinye Üniversitesi Liv Hastanesine başvurdu. Yapılan kontrollerde Öksüz çifti, Covid-19 olduklarını öğrendi. Covid-19 tedavilerinin ardından sağlığına kavuşan çift, hemen bıçak altına yattı. Organ Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Ayhan Dinçkan tarafından gerçekleştirilen ameliyatla böbrek nakli başarıyla gerçekleştirildi. Öksüz çifti hastalıkta ve sağlıkta birlikte olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...