Omicron varyantında tek bir nefesten bile hastalık bulaşabiliyor

Düzenleyen:
Omicron varyantında tek bir nefesten bile hastalık bulaşabiliyor

SAĞLIK Haberleri

Koronavirüs salgınında dünyayı saran ve vakalarda patlamaya yol açan Omicron varyantı, önceki tüm varyantlardan çok daha bulaşıcı. Uzmanlara göre hastalık bulaşması için enfekte kişinin tek bir nefesi bile yeterli.

Koronavirüsün insandan insana, damlacık yoluyla bulaştığını biliyoruz. Son yapılanan açıklamada ise Covid-19’un Omicron varyantının tek bir nefesten bile bulaşabileceği açıklandı.

BU UYARIYA DİKKAT!

İngiltere’de hükümete bağlı Yeni ve Gelişmekte Olan Solunum Virüsü Tehditleri Danışma Grubu'ndan (Nervtag) Prof. Peter Openshaw, dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizerek, “Virüs, insandan insana bulaşmaya ilk geçtiğinde bu kadar bulaşıcı olmadığı için gerçekten şanslıyız. Birkaç aşamadan sonra virüs o kadar bulaşıcı hale geldi ki, enfekte birinin neredeyse tek bir nefesi bile hastalığa yakalanmak için yeterli olabiliyor” dedi.

Omicron varyantında tek bir nefesten bile hastalık bulaşabiliyorBİRÇOK ÜLKEDE VAKALAR ARTTI

Omicron sonrasında ABD’de günlük Covid-19 vakaları 572.000’e ulaşırken Avrupa’da Fransa, İngiltere, İtalya ve İspanya gibi ülkelerde günlük vakalar yüz binlerle ifade ediliyor. Vakaların artmasından dolayı Fransa dışarıda maske takılmasını yeniden zorunlu kılarken çoğu ülke koronavirüs tedbirlerini yeniden getirmek istiyor.


Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...