Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Canan Karatay 'her evde var' diyerek uyardı: Tüketmeyin, bağımlılık yapıyor

Düzenleyen:
Canan Karatay 'her evde var' diyerek uyardı: Tüketmeyin, bağımlılık yapıyor

SAĞLIK Haberleri

Prof. Dr. Canan Karatay sağlıkla ilgili yaptığı paylaşımlarla gündemden düşmüyor. Karatay paketli gıdaların her evde olduğunu vurgulayarak 'Tüketmeyin, bağımlılık yapıyor' dedi.

Prof. Dr. Canan Karatay, sağlıklı yaşam için bir çok tavsiyede bulunuyor. Doğal beslenme taraftarı olan Karatay, paketli ürünlere karşı çıkarak çocukların elinden düşürmediği bir ürünle ilgili endişe verici açıklamada bulundu.

Prof. Dr. Canan Karatay bir seminerde yaptığı açıklamada, meyve suları hakkında yaptığı uyarı ile yeniden sosyal medyanın gündemine geldi.

BAĞIMLILIK YAPIYOR

Çocuklarımız bizim geleceğimiz bu yüzden onların ne içtiğine karar vermek zorundayız. Özellikle gelişim çağlarında onları zararlı içeceklerden uzak tutmalıyız. Bazı içecekleri çocuklarımız çok seviyor. Ancak o içecekler onlara bağımlılık yapabiliyor. Bu da zamanla sağlıklarını bozabiliyor.

Canan Karatay 'her evde var' diyerek uyardı: Tüketmeyin, bağımlılık yapıyor

MEYVE SUYU DEĞİL, HOŞAF İÇİN

Canan Karatay son dönemdeki uyarılarıyla dikkat çekiyor. Son uyarısı ise çocuklarımızın pek çok sevdiği meyve suyuyla ilgili oldu. Türk mutfağından eksik olmaması gereken içeceğin hoşaf olduğuna dikkat çekildi.

KARACİĞERİ YAĞLANDIRIYOR

Prof. Dr. Canan Karatay katıldığı bir toplantıda kanser etkisi yapan besinler hakkında açıklamalarda bulunmuş ve bu toplantıda yaptığı açıklamada özellikle hazır meyve suyunun alkolden bir farkı olmadığını belirtmişti. Öte yandan Prof. Dr. Karatay bu meyve sularının, karaciğeri de yağlandırıcı etkisi olduğunu uyararak tüketilmemesi gerektiğini açıklamıştı. 

Canan Karatay 'her evde var' diyerek uyardı: Tüketmeyin, bağımlılık yapıyor

KAYISI HOŞAFI TARİFİ

Orta büyüklükte 1 kase kurutulmuş kuru kayısı
2 yemek kaşığı çekirdeksiz üzüm
1 su bardağından biraz eksik toz şeker
3-4 damla limon suyu
4 adet karanfil
1.5 litre su

DOĞAL ZEYTİNYAĞI KULLANIN

Doğal zeytinyağı ve tereyağı tüketilmesini öneren Prof.Dr. Canan Karatay, margarin içinde yer alan Omega 3 katkısının ise doğru olmadığını dile getirdi. Trans yağların inflamasyona neden olduğunu belirten Karatay, işlem görmemiş zeytinyağı ve tereyağı tüketimi ile inflamasyonun düşeceğini sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...