Her gün 1 avuç yiyin… Damarları formatlıyor, yağdan eser bırakmıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Her gün 1 avuç yiyin… Damarları formatlıyor, yağdan eser bırakmıyor

SAĞLIK Haberleri

Sağlıksız beslenme damarları tıkıyor. Damar tıkanıklığı ise kalp krizinden felce kadar birçok probleme yol açıyor. Uzmanlara göre ise damar tıkanıklığı, beslenme tarzının değiştirilmesiyle önleniyor.

Tıkanmış damarlar, dünyanın önde gelen ölüm nedeni olan kardiyovasküler hastalıkları tetikliyor. Bazı besinler sağlığımıza büyük oranda zararlı, ancak tam aksine damarları temizleyen ve tıkanıklıkları önleyen doğal besinler de mevcut. İşte onlardan bazıları… 

SARIMSAK

Sarımsak, sağlığa mükemmel faydalarıyla biliniyor. Bu mükemmel besin kanın akıcılığını artırıyor, damar içi pıhtılaşmayı engelliyor, kalp krizi ya da felç geçirmeye neden olacak damar tıkanıklıklarının önüne geçiyor.

NAR 

Nar ve nar suyu, kan dolaşımının düzenli hale gelmesini sağlıyor, damarların içinde biriken plakaların oluşumunu önlüyor. Bu sayede damar tıkanıklığı ve kalp krizi gibi ani gelişen hastalıklarına karşı vücudu koruyor.

Her gün 1 avuç yiyin… Damarları formatlıyor, yağdan eser bırakmıyor

YAĞLI BALIKLAR

Vücudun düzgün çalışması için ihtiyaç duyulan omega-3 yağ asitlerini bol miktarda içeriyor. Haftada iki kez balık tüketmek ani kalp krizi ve damar hastalıklarına bağlı ölüm riskini azaltıyor. Yağlı balık seçenekleri arasında somon, uskumru, alabalık, sardalya ve ton balığı bulunuyor.

ZEYTİNYAĞI

Zeytinyağı, kolesterol düzenleyici etkisi ile kalp hastalıkları riskini azaltıyor, damar tıkanıklıklarını önlemeye yardımcı oluyor. Zeytinyağına katılan birkaç damla limon ise aç karnına tüketildiğinde karaciğerdeki zehrin atılmasına yardımcı oluyor.

Her gün 1 avuç yiyin… Damarları formatlıyor, yağdan eser bırakmıyor

DOMATES

Likopen açısından zengin olan domates, tam bir antioksidan zengini. Bu yönüyle kötü kolesterolün damar duvarlarında oksitlenme ve birikme riskini azaltıyor. İster sabah kahvaltısında isterseniz salatalarınızda domatesi beslenmenize dahil etmeyi ihmal etmeyin.

CEVİZ

Ceviz, kalp dostu tekli doymamış yağlar ve omega-3 yağ asitleri bakımından zengin. Yapılan araştırmalar, her gün 1 avuç ceviz yemenin damarları temizlediğini ortaya koyuyor. Ayrıca ceviz tüketimi kalp krizini önlüyor ve kötü kolesterol değerlerini düşürüyor.

Her gün 1 avuç yiyin… Damarları formatlıyor, yağdan eser bırakmıyor

KUŞKONMAZ

Damarları ve kanı temizlemek için harika bir bitki olan kuşkonmaz, tansiyonu da dengeliyor. Uzmanlara göre, vücutta ölümcül pıhtıların oluşmasını engelliyor.

CANAN KARATAY KALP DOSTU BESİNLERİ AÇIKLADI

Sağlıkla ilgili yaptığı açıklamalarla gündem olan Canan Karatay da kalp dostu besinleri açıkladı. Paketlenmemiş besinlerin kalbi koruduğunu belirten Karatay, şöyle konuştu: 

“Kalbi koruyan besinler doğal, işlem görmemiş ve pakete girmemiş besinlerdir. Bol su içeceksiniz, doğal köy tereyağı yiyeceksiniz, bu muhteşem besinin kalp krizini önlediği gösterilmiştir. Doğal zeytinyağı, az piş yumurta tüketeceksiniz. Yumurta, şeker hastalığını da önler. Kalp krizinin temelinde şişmanlık ve şeker hastalığı yatar.”

DERLEME: TURKİYEGAZETESİ.COM.TR

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...