Sağlık
Masabaşı çalışanlara tavsiyeler... Bel, boyun ve sırt ağrılarını böyle engelleyin
08 Mayıs 2025 - 05:54
Uzun ömürle bağlantılı çıktı! Proteini etten mi nohuttan mı alalım?
08 Mayıs 2025 - 03:20
Erkenci bebek anne sinesinde şifa bulacak! Ten Tene Temas Projesi bütün Türkiye’de uygulanmaya başlıyor
07 Mayıs 2025 - 17:19
Bu hareketleri yapamayanlar dikkat! 30 saniyelik test hayatınızı değiştirebilir
06 Mayıs 2025 - 10:41
Latin Amerika alarmda! Belirtiler hafif olsa da risk büyük: Hızla yayılıyor
06 Mayıs 2025 - 10:18
Bu belirtiler ile başlıyor, uzmanlar uyarıyor! Halsizlik, tatlı isteği ve göbek çevresinde yağlanmaya dikkat
Zayıflama ilaçlarında akciğer tansiyonu tehlikesi! Kontrolsüz kullanmak ölümcül hastalığa yol açıyor
Kozmetik ürünlerdeki gizli tehlike! Sonsuz kimyasallar sağlığı riske atıyor
Türk bilim insanları araştırıyor! Alzaymırı erken teşhis edeceğiz
Tomografik anjiyo kalp riskini ölçüyor! 35 yaş üstü ani ölümleri öngörüyor
Dikkat, aile hekiminiz değişebilir! Yaşadığı ilde kayıtlı olmayanları kapsıyor
24 Eylül 2019 - 15:08
'Okulda idrar yolu enfeksiyonu riski artıyor'
Prof. Dr. Cihangir Akgün, okulların açılmasıyla birlikte çocuklarda idrar yolu enfeksiyonlarının görülme sıklığının arttığını belirtti. Ailelere uyarılarda bulunan Akgün, "Çocuğunuzu okulda tuvalete gitmesi ve su içmesi için tembihleyin" dedi.
24 Eylül 2019 - 15:07
Rota virüsü nedir? | Rota nasıl bulaşır? | Rota virüs enfeksiyonu belirtileri, tedavisi
Sağlık sorunları her yaştan bireyin karşı karşıya kalması muhtemel hayati ve olağan bir durumdur. Özellikle bulaşıcı hastalıklar çok can sıkıcı olup çocuk yaşlarda metabolizmayla ciddi savaşa girebilir. Tüm bunların ekseninde hastalıklar artmaya devam ediyor. Yeni yeni hastalık riskleriyle karşı karşıya kalıyoruz. Bu hastalıklardan yakın zamanda en çok karşı karşıya kalınan ise çocukların ishal problemini ortaya çıkaran rota virüsü. Bu virüsle karşı karşıya kalan çocukların ebeveynleri internette sık sık "Rota virüsü nedir? Rota nasıl bulaşır? Rota virüsü belirtileri nelerdir?" şeklinde aramalar gerçekleştirerek. Bu virüsle savaşmanın yollarını arıyor. Peki Rota virüsü nedir? Rota nasıl bulaşır? Rota virüsü belirtileri nelerdir? İşte rota virüsü ile ilgili tüm merak edilenler...
24 Eylül 2019 - 10:54
Türkiye'de beklenen yaşam süresi 78,3 yıl
TÜİK verilerine göre, Türkiye'de doğuşta beklenen yaşam süresi ortalama 78,3 yıl olarak hesaplandı. Bu süre, erkeklerde 75,6, kadınlarda 81 yıl olarak belirlendi.
24 Eylül 2019 - 09:24
Glütensiz beslenme herkese tavsiye edilmez
Türk Gastroenteroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Serhat Bor: “Sağlıklı kişilerde aşırı glüten kısıtlaması faydadan çok zarar getirebilir.”
24 Eylül 2019 - 09:19
Gürbüz çocuk takıntısı hasta ediyor
Her anne baba bebeğinin sağlıklı olmasını ister. Toplumdaki genel inanış, sağlıklı çocuk “iştahlı ve gürbüz çocuktur”. Ancak uzmanlar ailelerin gürbüz çocuk takıntısının hayatının ileriki döneminde onu hasta ettiğini söylüyor.
22 Eylül 2019 - 13:54
Aşı gribe bağlı ölümlere kalkan oluyor
Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Ceyhan, "Aşı ile gribi yüzde 50 önlüyor, yüzde 80'in üzerinde de hastalığın ağırlaşmasını engelleyerek ölümleri önleyebiliyoruz." dedi.
21 Eylül 2019 - 13:10
Uzmanlardan başarıyı artıran uyku reçetesi
Türk Uyku Tıbbı Derneği (TUTD) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sinan Yetkin, akademik ve entelektüel becerilerin uykuyla arttığı, bunun da başarıyı artırdığının kanıtlandığını belirtti.
21 Eylül 2019 - 08:59
Vücut ve beyin egzersizleri alzheimer riskini azaltıyor
Nöroloji Uzmanı Dr. Duygu Aygün, dengeli beslenme, vücut ve beyin egzersizlerinin alzheimer hastalığı riskini azalttığını söyledi.
21 Eylül 2019 - 07:07
Unutkanlık normal değil
Beyindeki fiziksel bozulmalar sonucu ortaya çıkan unutkanlıklar, yaşla birlikte artsa da mutlaka yaşanması gereken bir durum değil. Hayat boyu alınacak tedbirlerle Alzheimer’ın önüne geçilebilir…
21 Eylül 2019 - 00:37
Fazla kararsızlık yaşıyorsanız dikkat
Uzman Klinik Psikolog Merve Kırna, bazı yaşam olaylarında zaman zaman çoğu kişinin karar vermekte zorlanabildiğini belirterek, “Ancak bu kararsızlık durumu oldukça fazlaysa hatta kararsızlıktan karar verememe durumuna dönüyorsa Aboulomania hastalığı söz konusu olabilir” dedi.
20 Eylül 2019 - 12:08
'Şey' kelimesini sıkça kullananlar dikkat!
Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Hatice Balaban, unutkanlık başlangıcı ve kelime bulma güçlüğü çeken sıkça “şey” kelimesini kullananlarda Alzheimer başlangıcı olabileceğini söyledi.
20 Eylül 2019 - 11:37
Banu Başaran: 'Artık sağlık otellerinin kurulması gerekli'
Türkiye’nin sağlık sektöründe çok ciddi noktalara geldiğini belirten Türkiye Sağlık Turizmi Geliştirme Derneği kurucularından ve İstanbul Cerrahi Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı Banu Başaran, sunulan hizmetin bir üst noktaya taşınması için mutlaka sağlık otelleri kurulması gerektiğini söyledi.
20 Eylül 2019 - 06:23
Uzmanlardan bugün için kritik ikaz: Şemsiyesiz çıkmayın
Meteoroloji, Tuzla’daki yangın sonrası “Kimyevi maddeler yüklü bulutlar Türkiye’yi terk ediyor” dedi ama uzmanlar yine de yağmur altında dolaşmamak gerektiğini söylüyor.
19 Eylül 2019 - 05:46
Griptendir demeyin! Üç haftadan uzun süren ses kısıklığı tehlikeli
Ağız içi ve boyun bölgesinde ortaya çıkan kanserler fazla bilinmiyor ancak yılda 700 bin kişiyi etkiliyor. İleri safhada teşhis edilen hastaların yarısı ilk beş yıl içinde hayatını kaybediyor.
19 Eylül 2019 - 05:38
Yutarken kulağa vuran ağrı normal değil
Prof. Dr. Şefik Hoşal, baş boyun kanserlerinin belirtilerinin ortaya çıktığı bölgeye göre farklılık gösterdiğini belirterek genel olarak dikkat edilmesi gereken noktaları şöyle sıraladı:
17 Eylül 2019 - 14:23
Prof. Dr. Turgut: 'Okul başarısızlığının arkasında alerji olabilir'
Prof. Dr. Suat Turgut, okul başarısızlığının arkasında alerji olabileceğini belirterek, "Alerjik çocukların sürekli yorgun, isteksiz, huzursuz ve iştahsız olduğunu söylerken evde yapılacak düzenli ve doğru temizliğin çocuğun alerji şikayetlerini azaltmaya yardımcı olabilir" ifadelerini kullandı.
17 Eylül 2019 - 13:03
İşsizlik depresyonuna dikkat
Psikolog Gülcem Yıldırım, işsizliğin kişiyi sadece maddi anlamda etkilemediğini, psikolojik sorunları da beraberinde getirdiğini söyledi.
17 Eylül 2019 - 11:03
Türkiye'de üretilen margarinlerde trans yağ olmadığı bilimsel olarak açıklandı
Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Laboratuvarı’nda analiz edilen, piyasadan rastgele toplanan margarinlerde trans yağ seviyesi bilimsel olarak yok kabul edilen yüzde 1 limitinin de altında (yüzde 0,18-0,76) çıktı. "Trans yağ yoktur" logosunun 2008 yılından bu yana MÜMSAD’a tescilli olduğunu söyleyen MÜMSAD Genel Koordinatörü Ebru Akdağ, 2007’den bu yana raflarda bulunan MÜMSAD üyesi firmaların margarinlerinin trans yağsız olduğunu belirtti.
17 Eylül 2019 - 10:42
Bağırsak sorunu yaşıyorsanız dikkat!
Bağırsaklarda var olan iyi ve kötü bakterilerin dengesi bozulduğunda, bağırsaklar düzensizce çalışmaya başlıyor. Bu durumun insan vücudundaki birçok sistemi etkilediğini ve bu nedenle birçok farklı hastalığın gelişebildiğini söyleyen Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Hakan Demirci, gaita naklinin bu noktada devreye giren bir tedavi yöntemi olduğunu ifade etti. Demirci, “Amaç, bozulmuş floranın yenilenmesi ve sağlıklı kişiden alınmış, dengeli ve çeşitliliğe sahip floranın verildiği bağırsakta tutunmasını sağlamak” dedi.
17 Eylül 2019 - 09:01
Sesten tiksinme hastalığı ergenlikte başlıyor
Çatal bıçak, anahtar şıkırdatma, ağız şapırdatma sesleri kalbinizi mi sıkıştırıyor? Sizi panikatak krizi yaşatacak kadar etkileyen, depresyona sokan bu durum, mükemmeliyetçi kişilik yapısına sahip kişilerde daha sık görülüyor..
17 Eylül 2019 - 08:49
Boyundaki ve koltuk altındaki şişliklere dikkat
Lenf bezlerindeki büyüme ile kendini gösteren lenfomanın dünyada günde ortalama bin kişinin ölümüne sebep olduğunu söyleyen Türk Hematoloji Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Güner Hayri Özsan “Lenfoma teşhisi, kan tetkikleri veya görüntüleme yöntemleri ile yapılmaz.
Başa Dön
1
...
420
421
422
423
424
...
477
Sona Git