TUSAŞ'dan heyecanlandıran paylaşım: Gökyüzünü dolduracak kanatlarıyla

Düzenleyen:
TUSAŞ'dan heyecanlandıran paylaşım: Gökyüzünü dolduracak kanatlarıyla

TEKNOLOJİ Haberleri

Türkiye’nin savunma sanayisindeki atılımları devam ediyor. Özellikle görev aldıkları birçok bölgede başarılı sonuçlar elde eden SİHA ve İHA’lar meyvelerini vermeye başladı. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) ise Türkiye'nin en önemli teknoloji projelerinden olan ve gelecek sene hangardan çıkacak Milli Muharip Uçak’ının animasyonunu yayınladı.

Türkiye son zamanlarda uzay çalışmalarından, insansız hava uçaklarına kadar birçok önemli projeye adım attı. Özellikle Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) önceliğinde gerçekleştirilen projeler tam gaz devam ediyor. Bu kapsamda TUSAŞ, resmi sosyal medya hesabından Milli Muharip Uçak için bir video yayınladı. 

TÜRKİYE’NİN GÜCÜNE GÜÇ KATACAK 

Türkiye’nin hava gücüne güç katacak Milli Muharip Uçak’ın, 2023’te hangardan inmesi bekleniyor. 2025-2026’da ise ilk uçuşunu gerçekleştirmesi ve 2028 yılından sonra da envantere katılması öngörülüyor. 

TUSAŞ'dan heyecanlandıran paylaşım: Gökyüzünü dolduracak kanatlarıyla

EN ZORLU TESTLERDEN GEÇİYORLAR 

TUSAŞ tarafından geliştirilen hava araçları, en zorlu hava koşullarında test edilerek alyapıları güçlendiriliyor. Türkiye'nin ilk Kuş Çarpma Test Tesisi ile hava araçlarının geliştirme ve sertifikasyon süreçleri için gerekli testlerden biri daha milli olarak gerçekleştirilecek.

GÖKYÜZÜNÜ DOLDURACAK KANATLARIYLA

Son olarak Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), resmi sosyal medya hesabından gelecek sene hangardan çıkacak olan Milli Muharip Uçak’ın animasyonunu yayınladı. Paylaşım kısa sürede gündem olurken, peş peşe yorumlar geldi. 

TUSAŞ'dan heyecanlandıran paylaşım: Gökyüzünü dolduracak kanatlarıylaTUSAŞ'ın paylaşımı.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...