Ankara, Esad yerine Şara'yı istiyor

Ankara, Esad yerine Şara'yı istiyor

GÜNDEM Haberleri

Türkiye için Suriye devletinin sürekliliğinin önem taşıdığını vurgulayan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bu geçiş sürecine Suriye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Faruk Şara'nın önderlik edebileceğini ifade etti.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin öncelikle Esed'siz bir geçiş hükümeti kurulmasını ve bütün yetkilerinin devralınmasını istediğini söyledi. Davutoğlu, Türkiye için Suriye devletinin sürekliliğinin önem taşıdığını belirtti. Bu geçiş sürecine Suriye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Faruk Şara'nın önderlik edebileceğini ifade eden Davutoğlu, Şara'nın kaçmaya çalıştığı ancak ayrılamadığı bilgisinin kendilerine geldiğini kaydetti. Uluslararası toplumun Suriye ile ilgili caydırıcılığını kaybettiğini vurgulayan Davutoğlu, etik ve stratejik olarak uygulanabilir bir formül bulmaya çalıştıklarını, son 18 ay içinde bu konuda atılabilecek bütün adımları Türkiye'nin ortaya koyduğunu söyledi. nbsp;

Arap dünyasında yankı buldu nbsp;
Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun Suriye Cumhurbaşkanı Yardımcısı El Şara'nın Esad'ın yerine geçebileceği açıklamasını duyurması dünya medyasında geniş yer buldu. Lübnan'da Daily Star gazetesi, nbsp;"Alevi azınlık liderliğindeki yönetimin en göze çarpan Sünni şahsiyeti" olarak nitelediği El Şara'ya rejimin güvendiğini yazdı. nbsp;Gazete, "Şara, 2006'da cumhurbaşkanı yardımcısı olmadan önce 15 yıl dışişleri bakanı idi. Ağustos ayında yayımlanan El Şara'nın kaçtığı yönündeki haberler ise, Şam tarafından yalanlandı ancak bazı muhalefet liderleri, onun sanki ev gözetiminde tutulduğunu söylüyor" yorumunu yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...