Kredi almak için en uygun zaman

- Güncelleme:
Kredi almak için en uygun zaman

Ekonomi Haberleri

Faizlerin düştüğü bu dönemin özellikle konut kredisi almak için en uygun zaman olduğuna dikkat çeken Tözge, son çeyrekte büyümenin de artacağını söyledi.

nbsp;Akbank Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge, Merkez Bankasının faiz kararı sonrası oluşan ortamın kredi almak için en uygun dönem olduğunu belirtti. Akbank Tasarruf Seferberliği kapsamında 6 aydır süren çalışmalar, hedef ve projelerin değerlendirildiği basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Tözge, son dönemde kredi faiz oranlarında düşüş görüldüğünü, önümüzdeki dönemde şu ana kadar görülen düşüş kadar düşüşün görülmeyeceğini ifade etti. Tözge, faiz hassasiyetinin yüksek olduğu konut kredisi faiz oranlarındaki düşüşün tüketiciyi tetiklediğine dikkat çekerek, faizlerin bu trendde devam etmesinin konut satışlarını artıracağını dile getirdi. Faizlerin düştüğü dönemlerde konut fiyatlarının arttığını anlatan Tözge, talebe bağlı konut fiyatlarında artış olmadığı ve faizlerin düştüğü bu dönemin kredi almak için en iyi dönem olduğunun altını çizdi. Faiz oranlarındaki düşüş nedeniyle son çeyrekte büyüme hızında artış beklediğini de belirten Tözge, yıl sonu itibariyle ihtiyaç kredilerinin yüzde 10'dan yüzde 14'e çıkacağını, konutta ise kaydedilen yüzde 6,5 oranının yüzde 9-9,5'lara geleceğini kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...