Ölümlere rağmen, umuda yolculuk durmuyor

Ölümlere rağmen, umuda yolculuk durmuyor

YAŞAM Haberleri

Babakale açıklarında 7'si çocuk 14 kişinin Avrupa hayaliyle denizde boğularak can vermesine rağmen umut yolculuğu bitmek bilmiyor.

Feci olayın üzerinden sadece birkaç saat geçmesine rağmen aynı yerde çoğu çocuk olan kaçak göçmenlerin bölgeden 4 şişme bot ile Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalışması kameralara yansıdı. 4 bottan 1'i yakalandı, 3'ü Midilli'ye ulaştı. Yakalanan 50 kişi, Yabancılar Geri Gönderme Merkezi'ne gönderildi. Yine 225 kaçak, Koyunevi Köyü Sokakağzı Limanı Mevkii'nde jandarma ekipleri tarafından yakalandı. Kırklareli'de 20 Edirne'de ise 56 sığınmacı ve kaçak yakalandı. Bu arada Yunanistan'da yayın yapan bir internet sitesinde Samos Adası'ndaki devlet hastanesi morgundaki kaçaklara ait cesetlerin üst üste atıldığı ve otopsiye gönderilmeleri için haftalarca bekletildiğine dair iddia ve fotoğraflar yer aldı. Sosyal medyaya düşen fotoğraflar tepkilere yol açtı. Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili soruşturma başlattı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...