Batmanlı Hülya, hem abla hem baba

Düzenleyen:
Batmanlı Hülya, hem abla hem baba

YAŞAM Haberleri

Batman’da merkeze bağlı Güneşli köyü Belikli mezrasında yaşayan lise mezunu Hülya Dizlek (24), üniversiteye hazırlanırken babasına yük olmamak için çocuk bakıcılığı yaptı.

Dizlek’in üniversite hayali, babasının geçen yıl geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetmesiyle sona erdi. Babasının vefatıyla eğitim hayatına son vermek zorunda kalan Dizlek, ailenin en büyük çocuğu olduğu için 5’i erkek 11 kardeşinin ve annesinin geçimini sağlamak için yaşadıkları mezraya döndü. Çalışmaya karar veren ancak mezrada iş imkânı olmadığı için yetiştiricilik yapmayı düşünen Dizlek, ekonomik sıkıntı sebebiyle hayvan alamayınca Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca uygulanan Genç Çiftçi Projesi’nden faydalanmak için başvurdu. Başvurusu onaylanan Dizlek, devletin hibe desteğiyle 30 bin lira değerinde 6 büyükbaş hayvan aldı. Annesinin de yardımıyla yetiştiricilik yapan Dizlek, hayvanların sütünden yaptığı peynir ve yoğurtları satarak geçimlerini sağlamanın mutluluğunu yaşıyor. Dizlek’in şimdiki hedefi, kardeşlerinin eğitimini sürdürmelerini sağlamak. Anne Nuriban Dizlek (50) de “Allah ondan razı olsun” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...