Sahte PCR testine 50 yıl hapis istemi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Sahte PCR testine 50 yıl hapis istemi

YAŞAM Haberleri  / İHA

İstanbul’da 150 dolar karşılığında sahte PCR sonucu verdikleri öne sürülen 3’ü tutuklu 15 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, şüphelilerin 50 yıla kadar hapsi talep edildi.

İstanbul’da yurt dışına çıkacak olan yabancı uyruklulara 150 dolar karşılığında sahte PCR sonucu verdikleri iddiasıyla 3’ü tutuklu 15 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede Sağlık Bakanlığı 'suçtan zarar gören', Hatice Korkmaz ile Hakan Kaya 'mağdur', 15 kişi ise 'şüpheli' olarak yer aldı. Şüphelilerden Mohamad Baderuldın Tawoz’un kendisini doktor olarak tanıttığı, ve beyaz önlük giyip test kitleriyle seyahat edecek kişilerden numuneler aldığı ortaya çıktı.

Ayrıca zanlının, negatif PCR test sonucunu gösteren orijinal raporlarla aynı niteliğe sahip sahte raporları, irtibatlı oldukları çete üyeleriyle yurt dışına çıkacak yolculara ulaştırdığı öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 15 şüphelinin 50 yıla kadar hapsi talep edildi.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...