Pitbull’un saldırganlığı sahibinden geliyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Pitbull’un saldırganlığı sahibinden geliyor

YAŞAM Haberleri  / İHA

Uzmanlar, iyi niyetli ve psikolojisi düzgün kişilerin yetiştirdiği ‘Pitbull’ların çok iyi bir oyun ve aile köpeği olduğunu belirtti.

Son günlerde Pitbull saldırıları artış gösterdi. Uzmanlar ise hayvanların geninde ‘saldırganlık olmadığı, asıl problemin sahibinde olduğu’ görüşünde. Üstelik kanunlara göre ‘Pitbull tarzı köpekleri ülkeye sokmak, satmak yasak’ ancak buna rağmen sokaklarda tedbir alınmadan gezdirilebiliyor.

Samsun’da en son Pitbull cinsi köpek tarafından saldırıya uğrayan 35 yaşındaki Arif Sehri’nin burnundan parçalar koptu ve estetik ameliyat olmak mecburiyetinde kaldı. Antalya’da da yine Pittull, saldırdığı 11 yaşındaki çocuğun yanağı ile kulağını kopardı.

"PİTBULL SALDIRIYORSA SAHİBİ SUÇLUDUR"

Pitbullarla ilgili açıklamalarda bulunan Ondokuz Mayıs Üniversitesinden Prof. Dr. Duygu Dalğın "Bilimsel olarak Pitbull’lar saldırgan ırk değil. Pitbull’lar sevecen, sadık hatta çocuklarla da çok iyi geçinen hayvanlardır, Pitbull saldırıyorsa sahibi suçludur" dedi.

Pitbull’ları düzgün psikolojik değerleri oturmuş bir insan aldığında çok iyi bir aile köpeği oluklarınıbelirten Dalğın, "Fakat toplumda bir güç kazanmak ve korkulmak için alındığında, saldırgan yetiştirildiği zaman aynı insan gibi nasıl yetiştirilse o da öyle oluyor. Dolayısıyla Pitbull’ların yasaklanmasının bilimsel bir temeli yok” diye konuştu.

Uzun zamandır Pitbull bakan Murat Kurt ise “Bu saldırılar tamamen bakan kişinin nasıl yön verdiği ile alakalıdır. Eğer sen bunu vahşi, agresif veya asosyal yetiştiriyorsan bu köpeğin bunları yapması normaldir. O yüzden insan nasıl yetiştiriyorsa köpek de ona göre şekil alıyor” dedi. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...