Edirne'de Baraj ve Sulama projesi ekonomiye yılda 5,4 milyon katkı sağlayacak

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Edirne'de Baraj ve Sulama projesi ekonomiye yılda 5,4 milyon katkı sağlayacak

YAŞAM Haberleri  / İHA

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Edirne Lalapaşa Doğanköy Barajı ve Sulama inşaatında çalışmaların devam ettiğini söyleyerek projenin tamamlanması ile ülke ekonomisine yıllık 5,4 milyon TL katkı sağlanmasının hedeflendiğini söyledi.

DSİ tarafından modern sulama projeleri tarımda verim artışı, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde artış sağlıyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor. DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Edirne Lalapaşa Doğanköy Barajı ve Sulama inşaatında çalışmaların devam ettiğini Edirne Lalapaşa Doğanköy Barajı ve sulamasının tamamlanması ile gölette depolanacak su ile 3 Bin 860 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağını söyledi.

Edirne'de Baraj ve Sulama projesi ekonomiye yılda 5,4 milyon katkı sağlayacak

ÜLKE EKONOMİSİNE 5,4 MİLYON TL KATKI SAĞLAYACAK

Baraj gövde sıyırma kazısı, dipsavak kondüvisi, enjeksiyon imalatları ve gövde dolgusunun yüzde 87’sinin tamamlandığını 2 bin 500 dekar alanın sulanmasını sağlayacak cazibeli sulama hattında 2 kilometrelik kısmının borularının temin edilerek döşendiğini ifade eden Yıldız, gövde dolgusu ve sulama şebekesi imalatlarına devam edildiğini belirtti. Temelden yüksekliği 31,50 metre ve su depolama kapasitesi 1 milyon 600 bin metreküp olan Edirne Lalapaşa Doğanköy Barajı ve Sulamasının tamamlanması ile 2021 yılı birim fiyatları ile dekar başına bin 400 TL gelir artışı ve ülke ekonomisine yıllık 5,4 milyon TL katkı sağlanmasının hedeflendiğini söyledi.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...