Pitbulların yaraladığı Asiye'nin son durumunu doktoru açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Pitbulların yaraladığı Asiye'nin son durumunu doktoru açıkladı

YAŞAM Haberleri  / AA

Gaziantep'te iki pitbullun saldırısı sonucu ağır yaralanan minik Asiye'nin doku naklini gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan küçük kızın son durumuna ilişkin açıklama yaptı. Asiye'yi uyandırdıklarını aktaran Özkan, "Bugün yarın inşallah toparlar" diye konuştu.

Gaziantep'te iki pitbullun saldırısına uğrayarak ağır yaralanan 4 yaşındaki Asiye Ateş, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne nakledilmişti. Tedavisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yakından takip edildiği minik Asiye'nin son durumuna ilişikin doktoru Prof. Dr. Ömer Özkan açıklama yaptı.

MİNİK ASİYE UYANDIRILDI

Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibinin doku naklettiği ve operasyon sonrası uyutulan minik Asiye, uyandırıldı. Yoğun bakımda tedavisi süren çocuğun, yarın servise alınması planlanıyor.

Anne Zeynep Ateş'in, uyandırılan kızını gördüğü, Asiye'nin annesinin elini tutarak tepki verdiği öğrenildi.

"BUGÜN YARIN İNŞALLAH TOPARLAR"

Asiye'ye doku nakli yapıldığını aktaran Özkan, "Bugün yarın inşallah toparlar" diye konuştu. 

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, öğleden sonra yaptığı açıklamada Asiye'yi yoğun bakımda izlediklerini söyleyerek  "Küçük bir çocuk. Henüz uyandırılmadı. Bugün yarın inşallah toparlar. Operasyon gayet başarılı geçti. Sırttan ve bacağından ihtiyacı olan tüm dokuları şu an için nakledildi." demişti.

Pitbulların yaraladığı Asiye'nin son durumunu doktoru açıkladıÖzkan, Asiye'ye ilk etapta yaşamsal dokularının nakledildiğini ifade etti.

TEDAVİSİ YOĞUN BAKIMDA DEVAM EDİYOR

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete, minik Asiye'nin yoğun bakım ünitesinde tedavisinin sürdüğünü belirtti.

Hastanın genel durumunun iyi olduğunu vurgulayan Çete, "Uyandırıldı ve solunum cihazından ayrıldı. Yoğun bakımda takibi devam ediyor. Stabil seyretmesi durumunda ilerleyen günlerde yoğun bakım ünitesinden servise alınacak." ifadesini kullandı.

"CUMHURBAŞKANIMIZ SÜREKLİ DESTEĞİNİ VERİYOR"

Asiye'nin babası Hüseyin Ateş, eşinin, kızlarını ameliyat sonrası gördüğünü, bir an önce sağlığına kavuşması için dua ettiğini söyledi.

Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibinin kızıyla yakından ilgilendiğini vurgulayan Ateş, "Üzüntüden eşim biraz kötü olmuştu, onunla ilgileniyorum. Çok şükür iyiyiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan telefonla aradı, çok mutlu oldum. Cumhurbaşkanımız sürekli desteğini veriyor, kızımın tedavisini yakından takip ediyor. Devletimize Allah zeval vermesin, bize her türlü desteği sağladılar." diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Şahinbey ilçesi Beştepe Mahallesi'nde, 22 Aralık'ta 2 "pitbull"un saldırısına uğrayan 4 yaşındaki Asiye Ateş, ağır yaralanmıştı. Olayla ilgili gözaltına alınan 6 kişiden 3'ü tutuklanmıştı.

Pitbulların yaraladığı Asiye'nin son durumunu doktoru açıkladıSaldırgan iki pitbull ise Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünce, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezine teslim edilmişti.

Gaziantep'teki ilk tedavisinin ardından Antalya'ya sevk edilen minik Asiye, Türkiye'nin ilk yüz ve çift kol nakillerini gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibince 26 Aralık'ta Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde ameliyat edilmişti.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...