'Maaşım yeniden hesaplansın' dedi, binlerce liralık farkı aldı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
'Maaşım yeniden hesaplansın' dedi, binlerce liralık farkı aldı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi kapsamında başka bir göreve atanan kişi, maaşında düşüş yaşandığı için Kamu Denetçiliği Kurumu'na başvurdu. KDK'nın yaptığı hesaplamalar sonrası başvurucuya 21 bin lira ödeme yapıldı.

İstanbul'da hizmetli olarak görev yapan bir kişi, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi kapsamında İstanbul İl Sağlık Müdürlüğüne idari destek personeli olarak atandı. Ağustos 2021 tarihinde devlet hastanesinde göreve başlayan kişi, maaşında düşüş yaşandığını belirterek Kamu Denetçiliği Kurumuna (KDK) başvurdu.

Başvurucu, iki yıl boyunca maaşında düşüş olmaması gerekirken maaşının yanlış hesaplandığını, maddi hak kaybına uğradığını ve maaşının düştüğünü bildirdi.

OMBUDSMANIN KAPISINI ÇALDI

KDK'ya giden başvurucu, maaşının yeniden hesaplanması ve eksik olarak verilen maaş farklarının tarafına ödenmesi için ombudsmanın kapısını çaldı. Başvurucunun sorununu çözüme kavuşması için harekete geçen KDK, ilgili yerler ve yetkililerle görüşmeler ve yazışmalar yaptı.

KDK’nın yaptığı girişimler neticesinde, başvuranın maaşı tekrar hesaplandı ve bu kapsamda başvurana 'geçmişe ait maaş farkı' olarak toplamda 21 bin TL ödeme yapıldı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...