İstanbulkart'ı usulsüz kullananlara 430 TL ceza

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İstanbulkart'ı usulsüz kullananlara 430 TL ceza

YAŞAM Haberleri  / AA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi usulsüz kart kullanımın önüne geçmek için denetimlerini sıklaştırdı. 8 bin şüpheli işlem tespit edilirken 3 bin kart geçici olarak bloke edildi. Usulsüz kullanımlara para cezası kesildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, usulsüz kart kullanımının önüne geçmek için kontrollere başladı. Toplu ulaşım araçlarına, istasyonlara ve duraklara konuyla ilgili uyarı afişleri asılırken, İETT otobüsleri, metrobüs ve metrolardaki ekranlardan görsel olarak, anons sistemlerinden de sesli olarak uyarılar yapıldı.

3 BİN KART BLOKE EDİLDİ

Fiziki denetimlerin İstanbul genelinde yaygınlaştırılması için hat bazlı gezici denetim ekipleri oluşturuldu. Metro istasyonlarında başlatılan denetimler, İETT otobüslerinin içinde de yaygınlaştırıldı. Otomasyon sistemi ile aylık ortalama 8 bin şüpheli işlem tespit edildi. Ortalama 4 bin 500 kullanıcı SMS ile bilgilendirildi, 3 bin kart ise geçici olarak bloke edildi.

430 TL CEZA UYGULANDI

Usulsüz kullanım tespit edilen kart kullanıcılarına aylık tam mavi kart bedeli olan 430 TL ceza uygulandı. Tekrarlanan usulsüz kullanım sonrasında, kart imtiyazı belli süreliğine kaldırılacak ve adli süreç gibi yaptırımlar devreye girecek. Kurumsal kartların usulsüz kullanılması halinde ise ilgili kuruma bilgi verilerek kart sahibinin siciline işlenmesi gündeme gelecek.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...