Meteoroloji'den yeni hafta uyarısı! Uzman isim Marmara için tarih verdi, sağanak geliyor

Düzenleyen:
Meteoroloji'den yeni hafta uyarısı! Uzman isim Marmara için tarih verdi, sağanak geliyor

YAŞAM Haberleri

Meteoroloji 9 Mayıs hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Tahminlere göre Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun birçok bölgesinde sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Prof. Dr. Orhan Şen, sağanak yağışlar için bölge bölge uyarırken, hafta sonu Marmara'da da sağanak görülme ihtimali olduğunu açıkladı.

Meteoroloji son dakika haberi: 9 Mayıs 2022 hava nasıl olacak sorusunun cevabını Meteoroloji açıkladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan tahmin raporuna göre bugün yurdun iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olması bekleniyor. İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda ise yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış öngörülüyor.

SICAKLIKLAR 2-4 DERECE ARTACAK

Hava sıcaklığı Güneydoğu Anadolu'da 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın, genellikle kuzeyli, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den yeni hafta uyarısı! Uzman isim Marmara için tarih verdi, sağanak geliyor9 Mayıs 2022 hava durumu tahmin haritası

HAFTA SONU MARMARA'YA DİKKAT

Sosyal medya hesabından hava durumuna dair tahminlerini paylaşan Prof. Dr. Orhan Şen, bugün Batı Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da yağış beklendiğini belirtti. Prof. Dr. Şen, "Yağışlar Doğu Anadolu'nun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde, diğer yerlerde sağanak yağmur şeklinde. Güneydoğu'da sıcaklıklar artıyor, diğer yerlerde değişim yok" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Şen, "Bu hafta Çarşamba Güney ve İç Ege ile Batı Akdenizde, Perşembe Doğu ve Güneydoğuda, Cumartesi-Pazar ise Marmara'da yağmur olasılığı var. Sıcaklıklar perşembe gününden sonra artmaya başlayacak" dedi.

Meteoroloji'den yeni hafta uyarısı! Uzman isim Marmara için tarih verdi, sağanak geliyor10 Mayıs 2022 hava durumu tahmin haritası

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı bulutlu 20
İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 18
İzmir: Parçalı ve az bulutlu 25
Adana: Parçalı ve az bulutlu 27
Antalya: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde iç kesimleri sağanak ve gök gürültü sağanak yağışlı 24
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 15
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 13
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 13
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 22

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...