Türkiye'de tek! Köye ilk kez gelenler minarelerin yanına gidince şaşkına dönüyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Türkiye'de tek! Köye ilk kez gelenler minarelerin yanına gidince şaşkına dönüyor

YAŞAM Haberleri  / İHA

Sivas'ta bulunan bir köyde camiye gitmek isteyenler minareleri takip edince şaşkına dönüyor. Minarelerin sonu camiye çıkmazken, cami ile minarelerin arasında yaklaşık 300 metre mesafe olduğunu gören cep telefonuna sarılıyor. Minarelerin hikayesini anlatan köy muhtarı, "Türkiye’de sadece bu köyde minare camiye bu kadar uzaklıkta" dedi.

Sivas’ın Zara ilçesi Tuzlagözü köyünde bulunan yaklaşık 1 asırlık cami, camiden uzak bir tepede bulunan 2 minaresi ile dikkat çekiyor. Cami köy meydanında bulunurken, minareler yaklaşık 300 metre mesafedeki hakim bir tepede bulunuyor. Köyde ilk yolu düşenler camiye ulaşabilmek için minareleri takip ediyor. Minarelerin yanına vardıklarında ise aradıkları camiyi bulamıyorlar.

İLK YAPILAN MİNARE FAYDA ETMEDİ

İlginç minarelerin hikayesi ise şöyle: Cami köyün dar bir vadi içerisinde kalan sınırlarında inşa edildi. Cami, çukur bir alanda bulunduğu için okunan ezanlar köyün açık alanda kalan kısmında duyulmuyordu. Bu nedenle camiden 300 metre uzaklıktaki hakim tepede bir minare inşa edildi. İnşa edilen minare de alçakta kalınca daha yüksek bir tepede daha uzun ikinci bir minare daha yapıldı. Bu şekilde minareden okunan ezanlar köyün tamamından işitilir oldu.

MİNARE BURADA, CAMİ NEREDE?

Köy muhtarı Kudret Şimşek, "Köyde elektriğin bulunmadığı zamanlarda köy aşağı tarafta kaldığı için minare o tepeye yapılmış. Hoca tepedeki minareye çıkıp köyün her iki tarafında ezanını duyururmuş" dedi.

"Köyümüze gelenler camiyi soruyor" diyen ve köylerine ilk kez yolu düşenlerin durumu şaşkınlıkla karşıladıklarını belirten Şimşek, "Minareyi köyün içinden görünce camiyi orada zannedip minareyi takip ediyorlar fakat camiyi bulamıyorlar. Daha sonra köylülere minare burada ama cami nerede diye sormak zorunda kalıyorlar ve o şekilde buluyorlar" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'DE TEK

Görenlerin minare ve caminin arasındaki mesafeyi fotoğrafladığını söyleyen köy muhtarı, "Ziyaret gibi gelip kullanıyorlar burayı. Türkiye’de sadece bu köyde minare 150-200 metre uzaklıkta" şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...