Havalimanında kaçak 'havyar' ele geçirildi

/ Kaynak: İHA
Havalimanında kaçak 'havyar' ele geçirildi

YAŞAM Haberleri  / İHA

Antalya Havalimanı'nda 2 yolcunun valizinde yurda kaçak yollarla sokulmak istenen 12 kilo 800 gram siyah havyar bulundu

Antalya Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde, Moskova'dan gelen 2 yolcunun hareketlerinden şüphelenen Batı Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, yolcuların valizinde arama yaptı. Aramada paketler halinde 12 kilo 800 gram siyah havyar ele geçirildi. Zanlılar hakkında yasal işlem başlatıldı.
Hijyenik olmayan ortamda taşındığı tespit edilen ürünlerin gümrüklenmiş değerinin 75 bin 438 lira olduğu bildirildi.
- 18 operasyonda 265 bin lira değerinde kaçak eşya yakalandı
Antalya Havalimanı ile kaçak sigara satışı yapıldığı tespit edilen iş yerlerine yönelik kasım ayında düzenlenen operasyonlarda da yaklaşık 265 bin lira değerinde kaçak eşya ele geçirildi. Batı Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğüne bağlı görev yapan Antalya Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince Antalya Havalimanı ile ilçelerde kaçak sigara satışı yapıldığı tespit edilen 9 iş yerine kasım ayında 18 operasyon düzenlendi. Antalya Havalimanında gerçekleştirilen 8 operasyonda piyasa değeri 205 bin lira olan kaçak eşya ele geçirildi. ABD, Rusya, Çin, Almanya, Kırgızistan gibi ülkelerden gelen eşyalar arasında cep telefonu, projeksiyon cihazları, sigara, ilaç, kol saatinin yanı sıra siyah havyar bulunuyor. Kaçak eşyalara Antalya Havalimanı Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği ekiplerince el konuldu. Eşyaları Türkiye'ye sokmaya çalışan 13 kişi hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Kaçak sigara satışı yapıldığı tespit edilen 9 iş yerine düzenlenen operasyonlarda ise 50 bin lira değerinde kaçak sigara, tütün ve çay ele geçirildi, iş yeri sahipleri hakkında yasal işlem başlatıldı.
YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...