Son Dakika
Yazarlar
Gündem
Ekonomi
Dünya
Teknoloji
Spor
Resmi İlanlar
Tümü
Politika
Sağlık
Kültür-Sanat
Eğitim
Magazin
T-Otomobil
Emlak
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Döviz
Altın
Haberler
Künye
İletişim
Seçim Sonuçları
Ramazan
Yaşam
Bir Zamanlar Türkiye
Video Galeri
3. Sayfa
Bizim Sayfa
E-Gazete
Bize Ulaşın : 444 0 144
Sosyal Medya Hesaplarımız:
Anasayfa
>
Yazarlar
>
Yazar Detay
Prof. Dr. Ekrem Buğra Ekinci
ekrem.ekinci@tg.com.tr
892 Yazı
10 Temmuz 2017
BİR DARBE TEŞEBBÜSÜNÜN HATIRLATTIKLARI…
15 Temmuz 2017, FETÖ’nün ordudaki komitacılarla el ele vererek giriştiği darbe teşebbüsünün yıl dönümüdür. Önceki darbelerden farklı olarak halkın demokrasiye sahip çıktığı bu hareket, şükür ki, boşa çıkmıştır.
Devamını Oku
3 Temmuz 2017
ZELZELEDEN KAÇIŞ YOK MU?
İnsanlığın yaratılışından beri, yer sarsıntısı insanların en büyük korkularından birisi olmuş. Şehirler, köyler, depremlerle yıkılmış; yeniden kurulmuş...
Devamını Oku
26 Haziran 2017
UNUTULMAYAN BAYRAM HATIRALARI
Herkes çocukluğunda yaşadığı bayramların şimdikinden daha güzel olduğunu söylüyor. Eskiden tatlılar daha tatlıymış… Gezilen yerler daha güzelmiş… İnsanlar daha samimiymiş... Hayat, bayram gibiymiş… Pek çok kişiye masal gibi gelen bu sözlerde hakikat payı yok değil…
Devamını Oku
19 Haziran 2017
KAŞGARÎ DERGÂHI’NDAN RAMAZAN HATIRALARI
Sultan III. Selim, ramazan ayında cuma gecelerini Eyüp sırtlarındaki Kaşgarî Dergâhı’nda geçirirdi. Tekkenin son şeyhi Seyyid Abdülhakîm Arvâsî hazretleri zamanından da renkli hatıralar kalmıştır...
Devamını Oku
12 Haziran 2017
BU KATAR NEREYE GİDER?
100 yıl evvel Osmanlılara tâbi bir kaymakamlık iken, Orta Doğu’da güçlü bir siyasî aktör hâline gelen Katar’ın hikâyesi…
Devamını Oku
5 Haziran 2017
BİR BAŞKAYDI ASR-I SAADETTE RAMAZAN…
Resulullah’ın iftar sofrası mütevazı idi. Hurma veya su ile orucunu açardı. İftara olduğu gibi, sahura da misafir davet ederdi.
Devamını Oku
29 Mayıs 2017
“İSTANBUL’U FETHEDEN KUMANDAN NE İYİ KUMANDANDIR!”
İstanbul’un fethi, sıradan bir şehrin alınmasından çok öte bir hâdisedir. İslâm-Türk tarihinde olduğu kadar, dünya tarihinde de bir dönüm noktasıdır.
Devamını Oku
22 Mayıs 2017
ROMANTİK ORTA ÇAĞ ŞEHRİ PRAG’DA OSMANLI İZLERİ
Osmanlılar, Prag’ı fethetmediler. Ama o zamanki adıyla Bohemya 1,5 asır kadar Osmanlı tacına tâbi vergi ödeyen bir krallıktı.
Devamını Oku
15 Mayıs 2017
KÜÇÜK ÜLKENİN KURDUĞU BÜYÜK SÖMÜRGE İMPARATORLUĞU
Ana vatandan 40 misli büyük topraklarda tatbik ettiği sömürgecilik, Hollanda’nın hümanist mazisine gölge düşürdüğü gibi; şimdilerde bu ülkede yükselen faşizm, hayret ve endişe ile izlenmektedir.
Devamını Oku
8 Mayıs 2017
İHTİŞAMIYLA İSTANBUL’U IŞILDATAN BİR "VÂLİDE PAŞA" VARDI...
Vaktiyle İstanbul’da, Âdeta imparatoriçe ihtişamıyla yaşayan bir hanım vardı. Üç çifte kayığı ve hizmetkârları ile Boğaz’da gezintiye çıkışı; göz kamaştıran bir hâdise olurdu.
Devamını Oku
1 Mayıs 2017
Bizde 1 Mayıs ve İşçi Hareketlerinin Mâzisi... “İŞÇİNİN ÜCRETİNİ, ALIN TERİ KURUMADAN VERİNİZ!”
Kanuni Sultan Süleyman, Süleymaniye inşaatında çalışan işçilerin ücretinin günlük olarak verilmesini emretmişti. Hatta bunun için inşaatın ortasına bir ‘Hesap Çadırı’ kurulmuştu.
Devamını Oku
24 Nisan 2017
HALK TAKVİMİ ŞAŞMAZ!
Eskilerin şaşmaz bir takvimi vardır. Havanın nasıl olacağını önceden tahmin ederler. Soğukları, sıcakları bilirler...
Devamını Oku
17 Nisan 2017
SULTAN ABDÜLHAMİD’İ TANIMAK
Sultan Abdülhamid, hakkında en çok konuşulan, ama belki de kimsenin hakkıyla tanımadığı bir şahsiyet... Seyyid Abdülhakîm Arvâsî, onun için, “Sultan Hamid hakkıyla tanınmadı” buyurmuş.
Devamını Oku
10 Nisan 2017
YENİ TREND: GÜÇLÜ İCRÂ veya BAŞKANLIK
Şöyle derler: “İngiltere kralı saltanat sürer, hükûmet etmez; Amerikan başkanı hükûmet eder, saltanat sürmez.” Başkan, diktatörleri kıskandıran bir iktidarın sahibidir. Ama Amerika’nın gücü ve istikrarı biraz da bu sayededir.
Devamını Oku
3 Nisan 2017
ÇEK KAYIKÇI KÜREKLERİ…
Eskiden gemiler kürekle çekilir; kürekçilerin bir kısmı esirler ve mahkûmlardan seçilirdi. Kol gücü gerektiren bu iş, zamanla parlak bir spor dalına dönüştü. Şimdinin kürekçileri bu işi artık hobi ve spor olarak yapmaktadır.
Devamını Oku
27 Mart 2017
Parklarda dilenci muamelesi gören SENİHA SULTAN’IN HAZİN HİKÂYESİ
Renkli şahsiyetiyle tanınan ve 1924’te hânedanın en yaşlısı sıfatıyla sürgüne çıkan Seniha Sultan, hep bedbaht yaşamış bir hanımdır.
Devamını Oku
20 Mart 2017
VARLIK VERGİSİ FACİASI
Halkın servetini, devlet elinde toplamayı hedefleyen Varlık Vergisi, Nazilerden ilham almış; yakın tarihin bir yüz karası olarak hatırlanmıştır...
Devamını Oku
13 Mart 2017
KEDİYİ SEVMEK İMANDANDIR...
Kedi, nankör; köpek, sâdık bilinir. Ama ârifler öyle söylemiyor. Kedilerin bambaşka bir dünyası vardır.
Devamını Oku
6 Mart 2017
SON HALİFE GURBET YURDUNDA
“Kim derdi ki, Fatihlerin, Yavuzların, Kanunilerin torunları, çamaşırlarını bile alamadan yolcu edilecekler...” Son halife Abdülmecid Efendi, sürgünde böyle haykırıyordu...
Devamını Oku
27 Şubat 2017
SON HALİFE SÜRGÜN YOLLARINDA
Müslümanların son halifesi Abdülmecid Efendi’nin, vatanından sürgüne yollanırken son sözleri “Ben yine bu millete dua edeceğim. Ölsem, mezarımda kemiklerim bu milletin refah ve saadeti için duaya devam edecektir” oldu...
Devamını Oku
Başa Dön
1
...
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
...
45
Sona Git