15 dakikada hazır! Tam ölçülü ve kıvamı mükemmel kolay krep tarifi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
15 dakikada hazır! Tam ölçülü ve kıvamı mükemmel kolay krep tarifi

Yemek Haberleri

Krep, kahvaltılık tarifler içinde en çok sevilenlerden biri. Mutfağa girip kahvaltı için pratik lezzetler hazırlamak isteyen pek çok kişi kolay krep tarifi ve krep yapımını merak ediyor. Peki, krep nasıl yapılır? Kahvaltılık krep için gerekli malzemeler neler? İşte 15 dakikada yapabileceğiniz kahvaltılık krep tarifi…

Eskilerin akıtma dediği şimdilerde krep diye duymaya alışık olduğumuz lezzet kahvaltıların vazgeçilmezi. İşin sırrı ise inceliğinde. Şimdi vereceğimiz krep tarifinin ölçüsü tam, kıvamı enfes. “Tavada sade krep nasıl yapılır?” diye merak ediyorsanız buyurun tarifi… Kolay krep tarifi ile gelsin muhteşem kahvaltılar! İster üzerine sürme peynirle isterseniz reçel veya balla afiyetle tüketebilirsiniz.

KREP İÇİN MALZEMELER

2 tane yumurta

2 su bardağından biraz az un

2 su bardağı süt

1 çay kaşığı tuz

Pişirmek için margarin ya da sıvı yağ

15 dakikada hazır! Tam ölçülü ve kıvamı mükemmel kolay krep tarifi

KREP HAZIRLANIŞI

- Geniş bir kapta un ve sütü topak kalmayacak şekilde çırpın. Yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin, tuzu ilave edin (Akışkan bir kıvama sahip olmalı).

- Yapışmayan bir tavaya 1 çay kaşığı margarin ya da çok az sıvı yağ koyun.

- Tavaya 1 kepçe kadar hamuru döküp yayın. İki taraflı çevirerek önlü arkalı pişirin.


Düzenleyen:  - Yemek
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...